Wordpress versus B2evolution

De la EuroDomenii - Domenii .Eu .Ro Registrator Acreditat

Salt la: navigare, căutare

Wordpress versus B2evolution

Platforma wordpress este la ora actuala cea mai populara si cea mai utilizata pentru publicarea blogurilor si, surprinzator, exista si unele situri care sunt publicate pe platforma aceasta. Wordpress-ul este, nimic de zis, un instrument usor de utilizat pentru orice blogger, dar nu e singurul.

Motivul pentru care Wordpress e atat de utilizat consta in multitudinea de situri care gazduiesc gratuit bloguri, pe primul loc aflandu-se wordpress.com, apoi blogger, blogspot si altele, si care folosesc exclusiv acest script. Siturile de free hosting nu se lasa nici ele mai prejos, avand posibilitatea instalarii acestui script din cpanel. Este evident ca pentru cineva care nu stie sa umble in ftp, instalarea unui script predefinit ii este mult mai la indemana.

Cand am decis sa optez pentru un host si domeniu platite, am descoperit ca Wordpress-ul nu este singura platforma de blogging, dimpotriva exista o platforma net superioara si anume B2evolution. Mi s-a replicat ca Wordpress este platforma cea mai optimizata din punct de vedere SEO. De altfel SEO si web 2.0 sunt obsesiile de ultim moment si se afla in preocuparile tuturor. Ma intreb cum de o fi rezistat atatia ani de zile internetul fara conceptele web 2.0 sau SEO. Sunt convins ca developerii nu ar crea un script care sa nu permita o optimizare SEO, de altfel din screenshoturile urmatoare veti vedea ca scriptul este unul destul de complex si contine mai multe preseturi SEO ce pot fi utilizate dar si posibilitatea evidenta de a impune setari personalizate.

Ceea ce deosebeste B2evolution de Wordpress este faptul ca B2evolution este un multiblog. Eu l-as recomanda tuturor bloggerilor care vorbesc despre subiecte multiple, in special celor care isi publica si lucrarile artistice, fotografii, desene, design, pentru ca in felul acesta si-ar separa continutul intr-un mod mult mai eficient. Ce inseamna multiblog? Inseamna ca spre deosebire de Wordpress, in loc sa adaugi pagini, in B2evolution se pot adauga bloguri intregi, practic fiecare pagina in plus e un blog ce poate fi customizat separat, poate avea skinul si setarile proprii. Un alt avantaj major fata de Wordpress il consta interfata.

Imi pare sincer rau pentru Wordpress dar B2evolution are o interfata mult mai buna, o sumedenie de optiuni, posibilitatea integrarii extrem de facile a gadgeturilor oriunde in pagina ( astfel widgeturile pot fi usor integrate in footer, header sau sidebar iar optiunea free html da posibilitatea integrarii aproape oricarui tip de widget ). Pe langa multitudinea de optiuni, pluginul TinyMCE confera posibilitati extraordinare de editare a articolelor - editare HTML tip pop-up, editare/inserare imagini foarte facila, inserarea de aliniat fara sa cunosti HTML, aliniat pe care n-am reusit cu nici un chip sa il pun in wordpress, plus alte optiuni de editare text. Pe langa toate acestea, noua si mult trambitata interfata Wordpress 2.7 e chiar banala. Restul il puteti vedea in screenshoturi.

Wordpress-27-screenshot.png


B21.jpg*****B22.jpg


B23.jpg******B24.jpg


B25.jpg******B26.jpg


B27.jpg*****B28.jpg

Sursa

Unelte personale
Trusa de unelte