Wordpress multilanguage

De la EuroDomenii - Domenii .Eu .Ro Registrator Acreditat

Salt la: navigare, căutare

Cuprins

Multi-language blog in WordPress

  • Una din lacunele WordPress-ului la ora actuala este lipsa suportului pentru blogurile multi-language, de genul celui de aici. Din pacate, Gengo nu este (inca) suportat de versiunea 2.3, iar alt plugin oarecum similar de care am dat cere prea multe schimbari in core-ul WordPress-ului si n-as vrea sa spun adio la upgrade-ari. Si nu, nu ma refer la un blog pe care sa poti folosi WordPress-MU, versiunea lor de multi-user folosita pe wordpress.com. Tot ce doream era un blog care sa ofere aceeasi tema si structura, si pentru fiece post intr-o limba sa existe versiuni (posibile) in alte limbi.
    Luati ca exemplu Fun @ Romania\’s Best, care e de fapt versiunea convertita la WordPress in Romana/Engleza/Franceza a fostului meu blog Fun in Romania, de pe Blogspot (a fost unul din proiectele la care am lucrat aceste ultime zile). Printr-un meniu identic in cele trei limbi poti trece la versiunea blogului in alta limba (vedeti meniul cu stegulete din stanga-sus). Fiece post are acelasi continut, dar intr-o limba diferita. Am sfarsit in cele din urma prin a-mi crea trei bloguri WordPress separate, instalate in repertorii diferite (ro/, en/ si fr/), cu imagini intr-un folder comun. Steguletele din dreapta-sus de la fiece post sunt afisate printr-un plugin propriu WordPress gen filtru de continut, care-mi mai salveaza ceva timp la editare.
    Inconvenientul e ca a trebuit totusi sa creez trei bloguri complet separate, sa instalez aceeasi tema (cu text in limba respectiva insa) si aceleasi plugin-uri in fiecare. Cum schimb ceva intr-un blog, trebuie sa schimb si in celelalte doua, pentru pastrarea consistentei.
    Sursa

WordPress in romana

Traducerea pentru Wordpress 2.3!


Fisierul cu traducerea completa, verificata si reverificata (desi pun pariu ca inca mai are mici scapari) poate fi descarcata de pe SVN sau Wordpress de pe deceblog.
Download via SVN
Wordpress Download via deceblog.net
De asemenea, am si o instalare completa de 2.3.3. Romana Wordpress 2.3.3 in Romana pentru cei mai lenesi. :p

Instructiuni instalare Wordpress in romana


Arhiva cu WordPress-ul complet se instaleaza normal:
oprire cache
upload pe server (dupa dezactivarea pluginurilor)
rularea scriptului de upgrade
repornire pluginuri
Ramanand doar de configurat wp-config-sample.php si de redenumit in wp-config.php.
Pentru cei mai tehnici, pe SVN am uploadat (ca si in arhiva completa) nu numai fisierul cu traducerea, ci si temele default si classic traduse, plus cateva fisiere din coreul Wordpress ce veneau traduse separat (practic acolo am tradus erorile legate de baza de date). Se gasesc in /tags/2.3/dist/.
Fisierele se downloadeaza separat si se pun pe server acolo unde e locul (cele din root-ul folderului - in root, cele din wp-admin - in wp-admin, etc).

Alte versiuni de WordPress in romana


O traducere pentru un wordpress din seria 2.3 nu se va potrivi cu un wordpress 2.2 si nici cu viitorul 2.4, deci e necesara cate o traducere pentru fiecare versiune. Pentru cine se intreaba de ce: difera numarul liniei de cod la care ar face referire traducerea (uneori se intampla si in cazul modificarilor mai groase de cod intre sub-versiuni, datorate bugurilor). O sa ma ocup si de scrierea traducerilor pentru 2.2, 2.1 si 2.0. Pentru versiuni mai vechi nu cred ca este cazul…
Sursa

Unelte personale
Trusa de unelte