Webmail

De la EuroDomenii - Domenii .Eu .Ro Registrator Acreditat

Salt la: navigare, căutare

Cuprins

Cele mai importante servicii de email gratuite din Romania

Multi oameni care folosesc internetul iau cunostinta de existenta a doar catorva site-uri si le folosesc cu placere fara sa se gandeasca vre-un moment ca pe piata mai exista si alte site-uri cu functii asemanatoare si ca multe din cele nou aparute ar putea depasi prin anumite aspecte, facilitati site-urile pe care acestia deja le folosesc.
Pentru multi din voi site-urile din lista de mai jos nu sunt site-uri noi dar nu stiu cati din voi le-ati dat o sansa pana acum. Chiar daca nu aveti neaparat nevoie de o a doua adresa de mail incercati totusi sa vedeti ce ofera piata autohtona, macar colectia dumneavoastra de newslettere ati putea-o citi de pe un astfel de cont :)
LuxMail.ro
LuxMail. Chiar daca numele nu va spune prea multe acum, ar trebui sa va spuna suficiente lucruri urmatoarele facitlitati: 2Gb spatiu stocare, acces POP3, viteza foarte mare de upload si download de pe serverele LuxMail, posibilitatea de a va folosi propriul domeniu cu acest webmail.
4x.ro
Acum vreo 4-5 ani am fost cred unul din primii utilizatori ai acestui site, inca de la lansare avea o oferta buna pentru data aceea cand inca GMail nu isi facuse aparitia (oferea 100Mb spatiu de stocare).
Acum 4x.ro ofera 1Gb spatiu pentru emailuir, acces POP3, si 25MB pentru fisierele atasate mailurilor adica ceva mai mult decat ofera multe din webmailurile internationale.
apropo.ro
Apropo a avut un an bun, un an in care a fost relansat si in care a castigat mai multe servicii noi.
Mail-ul a fost si el redenumit in amail.apropo.ro si i-a fost marit spatiul de stocare la 2Gb si marimea fisierelor atasate unui mail la 20Mb.
post.ro
Un serviciu de email dragut oferit de INES. 100Mb spatiu, filtre si acces POP3.
posta.ro
Ai la dispozitie numeroase variante de domenii, si cateva teme interesante.
Este si el unul din mailurile cu care faceam cunostinta in 1997, a fost modernizat de cateva ori.
webmail.flash.ro
Un serviciu de email oferit de Idilis. Ai la dispozitie 100Mb iar dimensiunea fisierelor atasate mailurilor nu trebuie sa depaseasca 10Mb.
www.mymail.ro
Un serviciu de email gratuit ce ofera acces POP3 securizat.
Mail.Soft.ro
Alta suta de megabaiti pentru mailurile tale. Acces Webmai, interfata prietenoasa usor de utilizat.
mail.acasa.ro
Mail-ul oferit de portalul Acasa. Acces Webmail.

123mail.ro

Webmail oferit de portalul 123start.
home.ro / go.ro
Serviciul de hosting de la inceputul internetului in Romania (tot anul 1997 dragutul de el).
Pe langa gazduirea site-ului acest serviciu permite si crearea de adrese de mail cu acces POP3.

k.ro

Primul serviciu de email din Romania, cel care a dat nume si multor cafe-internet-uri de prin "97-2002 cand cafe-urile erau la moda (daca esti cafe-internet trebuie sa te cheme cu K).
Acum K.ro apartine de UPC si nu face prea multi pasi spre modernizare, este insa de apreciat ca cei care si-au facut aici o adresa de email acum 10 ani si-au putut pastra aceasta adresa.

email.ro / e-mail.ro / personal.ro / hotmail.ro

Celelalt serviciu de email detinut de UPC (inainte de acesta CODEC si ASTRAL au fost fostii propietari)/ Email.ro spre deosebire de K a beneficiat de o imbunatatire a graficii sale acum vre 3 ani de zile, insa si aici este loc de mai bine.

www.offline.ro

POP3, webmail, fara limita de stocare.
VipMail
Acces webmail.

www.mail.md

Cel mai bun serviciu de email din Republica Moldova
00000000000000000000000000000000000000000000000
Chiar daca nu sunt 100% niste servicii de mail autohtone apreciez ca exista niste site-uri romanesti care doresc sa ofere servicii gratuite de mail sub propriul domeniu:
Domenii care folosesc softul Gawab:
itbox.ro
medgidia.ro
emedgidia.ro
loganclub.ro
oravitanet.ro
cntv.ro
Domenii care folosesc Squirrel Mail:
as.ro
Domenii care folosesc MailEveryoneNet:
TopMail.ro
ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
Servicii de email intrerupte sau care nu mai permit inscrierea de noi membrii:
quickmail.ro
1Gb free, POP3, IMAP, SMTP acces - requires 24 hours for activation.)
Desi beneficia de o oferta generoasa acest serviciu nu a reusit sa se impuna si a disparut.
webmail.rol.ro
A large number of addresses to chose - Nu mai este disponibil pentru noi inregistrari.
masini.ro
A mail for car lovers. - Nu mai este disponibil pentru noi inregistrari.
netpost.ro
100mb storage / IMAP access
bumerang.ro / eva.ro
Free webmail. - Indisponibil.
axomail.ro
Unlimited storage webmail, Interface in Romanian, Hungarian, German, English. - Nu mai accepta noi utilizatori.

http://www.10gmail.ro/
10GB storage, POP3, IMAP, SMTP access. - Indisponibil.

QuickMail RO

Despre QucikMail doua vorbe si o poza:
- E nevoie sa asteptati maxim 24 de ore pentru crearea contului pentru ca informatiile introduse de dumneavoastra sunt verificate manual de cineva.
- Aveti la dispozitie un Webmail (powered by RoundCube), care desi este scris cu o tehnologie noua (ghicesc ca foloseste Ajax), nu ofera toate feature-urile unui client modern:
- Mail-urile primite nu sunt afisate in format HTML ci doar text
- Nu aveti la dispozitie un editor care sa va ofere suport pentru fonturi si efecte de afisare, astfel ca puteti trimite numai plain text.
Quickmail.png
Insa QuickMail permite si accesul POP3, astfel putand fi folosit cu un client de mail ca Outlook-ul sau ThunderBird-ul, disparand si dezavantajele legate de folosirea webmail-ului mai putin performant.
QuickMail ofera 1 GB spatiu de stocare pentru email-uri astfel ca veti avea suficient spatiu chiar si pentru mail-uri voluminoase.
Puteti trimite email-uri de pe QuickMail folosind la expeditor un alt cont de-al dumneavoastra pentru ca cei de la QuickMail au implementat si functia "Multiple Identities".
QucikMail este o oferta interesanta pentru cei care au deja un cont de email de la alt provider si au nevoie de o adresa suplimentara cu spatiu de stocare mai mare si eventual acces POP3.


Email.ro

Emailropasul1.png
Celalalt mail oferit de UPC sta mai bine atat la modulul de login (numai 2 pasi si nu asa de stresanti k la k.ro).
Emailropasul2.png
Interfata arata si ea ceva mai bine decat cea de la k.ro pentru ca este ceva mai noua, dar tot html.
Emailroinbox.png
Destul de multe reclame, mai ales in inbox. Din pacate nici acest serviciu nu pune la dispozitie prea mult spatiu de stocare, doar 20 MB fara posibilitatea de a upgrada catre un serviciu platit cu mai multe facilitati si mai mult spatiu de stocare.
Emailrocompune.png
In sfarsit un lucru facut foarte bine, un editor cu facilitati html (boldare, subliniere, inserare link-uri etc.), unul din putinele lucruri pentru care se merita sa aveti un cont pe email.ro.

k.ro

Primul email caruia vreau sa ii fac un scurt review este cel de la K.ro, practic primul e-mail pe care l-am folosit o perioada considerabil de lunga de timp din noiembrie 1999 pana in aprilie 2004.
In primul rand trebuie sa va spun ca operatiunea de creare a unui cont este dificila, specifica anilor 1997 -1999, cand nu se folosea pentru verificare o metoda de recunostere de caractere gen CAPTCHA
Modern-captcha.jpgExemplu de CAPTCHA

In schimb se foloseau o groaza de pagini in care utilizatorul trebuia sa completeze numeroase date unele din ele folosite mai tarziu in statistici. (vedeti spre exemplu un fragment din pasul al doilea in crearea contului)
Kroregsteptwo.png
Cel mai interesant lucru era faptul ca dupa completarea tuturor acestor informatii era nevoie sa va amintiti ceea ce ati completat (adresa de email aleasa, parola, data nasterii, intrebarea si raspunsul completat- vedeti imaginea de mai jos).
Kroregstepfour.png
Am terminat procedura de logare si am ajuns intr-un final in pagina principala:
Krofereastraprincipala.png
Observam o grafica modesta (html doar) dar nici foarte greu nici foarte usor de incarcat.
Mergem mai departe si incercam sa vedem si Inbox-ul:
Kroinbox.pngIntr-adevar o pagina de istorie, isotorie a informaticii si a paginilor web, asa arata o interfata de webmail facut in html, unii preferau RocketMail-ul, noi aveam K.ro-ul.
Ma gandesc la primul propietar al Kappa si K.ro cat de necajit o fi acum vazand ca proiectul initiat de el este acum in paragina dupa ce a schimbat vreo 4 propietari la rand si a ajuns intr-un final in ograda UPC-ului (bine pe site inca mai scrie Astral :) ).
KRoCompuneMesaj.PNG
Nu mai spun decat ca nici vorba de editor html pentru email-uri (editorul ce permite boldarea, scrierea italica a caracterelor, inserarea de link-uri etc.), iar spatiul de stocare este de 5 Mb, si nu oricum: maxim 3Mb intr-un director.
AdevarulDespreKRo.PNGDesi este foarte putin generos oferind foarte putin la toate capitolele are inca foarte multi utilizatori, statistica arata 566375 utilizatori inregistratii (multi nu cred ca isi mai folosesc contul) dar exista si vreo 300 de utilizatori logati in acest moment in care eu ma chinui cu upload-ul imaginilor pe Blogger... Sursa

Unelte personale
Trusa de unelte