SimplePie

De la EuroDomenii - Domenii .Eu .Ro Registrator Acreditat

Salt la: navigare, căutare

Parser pentru feed-uri (fluxuri): SimplePie

http://blog-de-webdesign.blogspot.com/2008/05/parser-pentru-feed-uri-fluxuri.html

Am lucrat recent la un proiect personal (in curind va deveni public) care construia niste pagini web pornind de la continutul unui flux (feed) RSS (de fapt doua, o pagina generata dintr-un RSS si o alta dintr-un Atom) si aveam nevoie de un script (parser) care sa afiseze continutul articolelor.
Nu e deloc dificil sa fi creat un script propriu, dar 1. lenes fiind, 2. preferind sa nu inventez roata si 3. interesat mai mult de continutul paginii, am cautat ceva de-a gata. Exista o multime de scripturi pentru aceasta sarcina, atit de cele care ruleaza in client (JavaScript) cit si de cele care ruleaza pe server (php, perl, python etc.), eu am cautat ceva facut in php, pentru integrare usoara cu restul proiectului.

Destul de repede am dat peste SimplePie, care m-a satisfacut, atit prin usurinta in folosire cit si prin functionalitate. Este publicat sub licenta BSD deci permite folosirea libera inclusiv in proiecte comerciale (proiectul meu nu era unul comercial).

Ca exemplu despre usurinta in utilizare, iata bum se poate integra intr-o pagina, dupa includerea bibliotecii si initializare, bucla principala poate arata cam asa:

  
    <?php
 foreach ($feed->get_items() as $item):
 ?>

   <div class="item">
   <h2><a href="<?php echo $item->get_permalink(); ?>"><?php echo $item->get_title(); ?></a></h2>
   <p><?php echo $item->get_description(); ?></p>
   <p><small>Publicat la <?php echo $item->get_date('j F Y | g:i a'); ?></small></p>
  </div>
    

Bineinteles, dincolo de asta suporta mult mai multe functii, cum ar fi afisarea de fluxuri multiple, autodescoperirea fluxului dintr-o pagina, a faviconurilor sau afisarea de butoane petnru bookmark social.

Sursa

Unelte personale
Trusa de unelte