PunBB

De la EuroDomenii - Domenii .Eu .Ro Registrator Acreditat

Salt la: navigare, căutare

Ce forum sa folosesc?

'Ce forum sa folosesc\’
'
Sunt multe aplicatii pentru forumuri, fiecare oferind diferite functionalitati. Este foarte greu sa te decizi care dintre ele corespund nevoilor tale. Prin articolul acesta incerc sa va fac viata putin mai usoara. M-am concentrat exclusiv pe PHP si MySQL database pentru ca sunt GRATIS!
Ce este un forum\’ Potrivit dictionarului explicativ roman, Forum=Adunare, intrunire (de mare amploare si importanta)
Forumurile au inceput sa fie folosite ca un extra la web site-uri fiind un mod comod de a lasa vizitatorii sa impartaseasca experientele pe site. In plus incurajeaja vizitatorii sa revina pe acel web site si sa participe la discutii, un lucru foarte important in mentinerea popularitatii acelui site. Multe web site-uri si portaluri s-au dezvoltat in jurul unui forum.
Dupa cum am mentionat mai sus, sunt multe variante si versiuni de forumuri dar pentru acest articol am selectat cateva care sunt gratis si usor de pus pe roti: Vanilla, Simple Machines, PunBB, phpBB, bbPress si miniBB

NumeSkins\’Plugins\’Suport\’Code/DB
VanillaDaDaGratisPHP / MySQL
Simple MachinesDaDaGratis + PlataPHP / MySQL
PunBBDaDaGratisPHP / MySQL
phpBBDaDaGratisPHP / MySQL
bbPressDaDaGratisPHP / MySQL
miniBBDa< 30Gratis + PlataPHP / MySQL

Vanilla - Skin usor de aplicat doar cu un singur click, subiectele pe forum usor de creat si editat. Favoritul meu!
Simple Machines - Fostul YaBB SE, Simple Machines te face sa iei controlul asupra felului in care forumul se prezinta din punct de vedere al design-ului. Este rapid si "usor" pentru server prin simplicitatea codului.
PunBB - "Mic" si puternic cu o colectie impresionanta de skin-uri si pluggins. Partea de administratie este simpla dar nu prea detaliata.
bbPress - Folosesti WordPress\’ Atunci bbPress este solutia. Se integreaza foarte bine cu WordPress, se bazeaza pe tag-uri, simplu si curat din punctul de vedere al codului. Inca in perioada de "beta", bbPress este in continua dezvoltare. Destul de nou pe piata dar pentru un forum mic sau mediu il recomand.
phpBB - La versiunea a treia, phpBB este in topul listei mele. Modular, profesional, sigur, suporta mai multe feluri de DBs si usor de personalizat.
miniBB - Mai "usor" decat punBB, miniBB lasa putin de dorit. Se instaleaza usor dar cu minimul necesar. Daca vrei mai mult trebuie sa platesti. Nu il recomand pentru un forum cu mai mult de 50 de vizitatori unici zilnici.
Trebuie sa mentionez si doua forumuri ce nu sunt gratis: vBulletin ($160) si Invision Board ($150). Amandoua sunt potrivite pentru forumuri populare cu un numar mare de vizitatori. Ce inseamna sa platesti pentru un forum\’ O imagine mai buna, platesti pentru forum inseamna ca te intereseaza soarta lui. Arata vizitatorilor ca esti serios si deschis sa investesti in viitorul forumului. Bug-urile ce apar de obicei sunt reparate mult mai rapid decat la forumurile gratis.
Pe ce ruta sa merg\’ Gratis sau cu plata\’ De obicei versiunile gratis iti ating scopurile fara probleme. Daca planuiesti deschiderea unei comunitati mici in care vizitatori se simt conectati prin interesul lor atunci varianta gratis este perfecta. Ai planuri mari de la inceput; atunci ar fi mai sigur o investitie intr-un forum cu plata. Recomandarea mea, vBulletin.
Inainte de a alege un forum anume, este important de studiat ce fel de optiuni vrei ca forumul sa ofere. Imagineaza-ti forumul peste 2-3 ani nu numai "acum". Un alt factor foarte important inainte de alegerea forumului este web hosting-ul. Unde vrei sa-l gazduiesti\’ Acel server suporta forumul ales\’ Daca il suporta, cat de bine. Fi sigur ca serverul ales va face fata vizitatori in crestere.
Acum este randul vostru. Ce forum folosesti\’ Ce script folosesti\’ Ce experiente ai avut\’ Ai alt forum sa recomanzi\’

Sursa

Unelte personale
Trusa de unelte