Pop3 webmail

De la EuroDomenii - Domenii .Eu .Ro Registrator Acreditat

Salt la: navigare, căutare

Cuprins

E-mail-uri pentru toti

Posta electronica a devenit un mijloc de comunicare extrem de apreciat, fiind folosit de un numar tot mai mare de utilizatori "casnici" sau din domeniul business. Cu toate ca Webmail-ul este folosit tot mai frecvent,
gestionarea mesajelor de posta electronica printr-un client de mail traditional este mult simplificata.
Din aceste motive am testat 13 clienti de mail, in continuare oferindu-va informatii privind facilitatile incluse in cadrul acestora.

13 clienti de e-mail - Microsoft Office Outlook 2003 - Mozilla Thunderbird 1.0 - Incredimail XE - Outlook Express 6 - Netscape Mail 7.2 - The Bat! 3.0.1. - Eudora 6.2 - Pegasus Mail 4.2. - AllegroMail 2.2. - e-Campaign 3.6.- AvirMail 1.7 - Speak&Mail 2.0 - PMMail 3.1

Transmiterea si receptionarea instantanee a postei electronice au facut din e-mail un rival de temut pentru posta clasica. Este adevarat ca utilizarea acestei modalitati de comunicare a adus si o serie de minusuri (propagarea virusilor, lipsa garantiei confidentialitatii mesajelor etc.), dar acestea sunt minore comparativ cu avantajele aduse de aceasta tehnologie. Avand in vedere aceste considerente, in cadrul prezentului material, propunem o paleta vasta de aplicatii dedicate gestionarii postei electronice.

Pe CD sunt disponibile, sub forma versiunilor de evaluare, cele mai multe dintre aplicatiile care fac obiectul acestui material. Programele sunt accesibile in directorul \Revista sau prin intermediul interfetei, in cadrul sectiunii Revista.

Microsoft Office Outlook 2003

Microsoft Outlook este unul dintre cei mai cunoscuti clienti de mail, fiind integrat in cadrul suitei Microsoft Office. Versiunea 2003 dispune de o interfata modificata si o paleta variata de noi functionalitati. Atunci cand veti deschide pentru intaia oara aplicatia, veti remarca organizarea pe verticala a ferestrelor care va permit sa vizualizati informatiile privind posta electronica receptionata sau transmisa. Astfel, in partea stanga este accesibila fereastra care va ofera posibilitatea de a selecta conturile si folderele cu mail-uri, in partea centrala aveti la dispozitie lista e-mail-urilor din fiecare folder, iar in partea dreapta este accesibil modul preview care vizualizeaza continutului e-mail-ului selectat. Aceasta modalitate este extrem de confortabila pentru citirea continutului e-mail-urilor, aria de vizibilitate fiind extinsa in raport cu modalitatea traditionala de organizare pe orizontala a celor trei ferestre. Prin intermediul noului instrument QuickFlags este posibila marcarea vizuala a e-mail-urilor, asigurand gestionarea mai simpla a acestora. Astfel, puteti semnala importanta e-mail-urilor prin "stegulete" de diverse culori, Outlook 2003 incorporand functii care permit sortarea si identificarea rapida a postei electronice care a fost marcata folosind acest instrument. Elementele de tip flags pot fi setate simplu printr-un simplu clic in cadrul sectiunii dedicate acestor elemente din cadrul listei e-mail-urilor (sectiunea din mijloc a ferestrei Outlook).

Folosind Rules and Alerts si "vrajitorul" integrat in cadrul acestui instrument pot fi stabilite reguli complexe pentru e-mail-uri receptionate. Astfel, pot fi incluse avertizari sonore pentru e-mail-urile primite de la o anumita persoana, existand functii prin intermediul carora puteti primi avertizari pe dispozitivele mobile privind posta electronica receptionata.

Problema spam-ului afecteaza grav comunitatea utilizatorilor postei electronice. Pentru a rezolva aceasta problema, Outlook 2003 dispune de filtre puternice, preconfigurate, care va scapa de corvoada de a citi e-mail-urile ce contin informatii lipsite de relevanta.

Sisteme de operare: Windows 2000, XP
Informatii suplimentare: www.microsoft.com

Mozilla Thunderbird 1.0

Thunderbird este un proiect open-source de client de mail disponibil pentru Windows, Linux si Mac OS X. Pe parcursul testului am constatat numarul mare de facilitati oferite de acest program si nivelul bun de securitate al aplicatiei.

Dupa instalare, veti constata disponibilitatea unui vrajitor care va permite sa preluati setarile conturilor si mesajele din cei mai cunoscuti clienti de e-mail (Netscape 4.x, 6, 7; Outlook; Outlook Express etc.).
Interfata programului sta foarte bine la capitolul ergonomie, putand fi accesate rapid functiile de baza ale programului.

Astfel, puteti filtra sau grupa simplu mesajele, fiind integrate functii care asigura securitatea si confidentialitatea mesajelor transmise. Pe CD aveti la dispozitie versiunea dedicata sistemelor de operare Windows.

Sisteme de operare: Windows 95, 98, Me, 2000, XP - Linux - Mac OS X
Informatii suplimentare: www.mozilla.org

Incredimail XE

O interfata reusita si oferirea unei galerii vaste de elemente grafice - ar fi principalele "ingrediente" care fac din Incredimail una dintre cele mai interesante si practice aplicatii prezentate in acest articol. Incredimail ofera posibilitatea de gestionare a mai multor conturi de e-mail, configurarea acestora realizandu-se facil prin intermediul "vrajitorilor" disponibili.

Galeria de elemente grafice care pot imbunatati imaginea mesajelor e-mail este completata de un suport vast pe site-ul producatorului. ën situatia in care se doreste "semnarea" postei electronice, aveti la dispozitie un util instrument dedicat acestui scop.

Aplicatia mai este "condimentata" cu o serie de efecte tridimensionale, oferind si functii pentru realizarea unui backup periodic a e-mail-urilor si a contactelor specifice.

Sisteme de operare: Windows 95, 98, Me, 2000, XP
Informatii suplimentare: www.incredimail.com

Outlook Express 6

Integrat pe sistemele de operare Windows, Outlook Express este un client de e-mail care dispune de un set de functii standard specifice unei aplicatii din aceasta categorie. Solutia face posibila gestionarea conturilor multiple de e-mail, suportand principalele protocoale dedicate acestor scopuri (SMTP, POP si IMAP). De asemenea, este posibila administrarea conturilor de webmail, iar configurarea generala a acestora se realizeaza simplu folosind "vrajitorii" disponibili. Clientul de posta electronica poate fi gestionat de mai multi utilizatori, informatiile accesibile prin program fiind protejate prin parola.

De asemenea, daca folositi versiunea Outlook Express din cadrul Windows XP este indicat sa instalati Service Pack-ul 2 pentru acest sistem de operare, el asigurand cresterea nivelului de securitate in folosirea acestei aplicatii.

Sisteme de operare: Windows 98, Me, 2000, XP
Informatii suplimentare: www.microsoft.com

Netscape Mail 7.2

Netscape 7.2. dispune de o interfata inovatoare, bazata pe skin-uri si integrata cu browserul Web, ea oferind utilizatorilor posibilitatea de particularizare in functie de necesitati. Netscape Mail a inclus o utila functie Quick Search, care permite utilizatorilor sa regaseasca rapid informatia in posta electronica transmisa sau receptionata. Instrumentul Mail Alerts este un agent de e-mail inclus in suita de aplicatii propusa de Netscape, care monitorizeaza casuta de posta electronica si avertizeaza discret in situatia in care primiti noi e-mail-uri.

Prin imbunatatirea instrumentului Mail Filter Set-up exista posibilitatea de creare mai simpla a filtrelor specifice nevoilor fiecarui utilizator. Nescape da posibilitatea de import a setarilor de e-mail din clientii Outlook (versiunile Standard sau Express), precum si din clientul Eudora.

Sisteme de operare: Windows 98, Me, 2000, XP
Informatii suplimentare: www.netscape.com

The Bat! 3.0.1

The Bat! ofera suportul pentru protocoalele SMTP, POP3 si IMAP 4, facand posibila si gestionarea mai multor conturi de posta electronica. Versiunea 3.0.1. a inclus un puternic filtru bayesian, care va ajuta sa eliminati mail-urile nesolicitate.
Interfata solutiei este accesibila, fara a excela insa la capitolul ergonomie. Suplimentar este disponibila si o bara derulanta (Mail Ticker), care informeaza asupra ultimelor mail-uri primite. Exista posibilitatea de stabilire a unui set complex de reguli de filtrare a e-mail-urilor primite sau transmise. Astfel, este permisa stergerea automata a
e-mail-urilor primite de la o anumita adresa sau transmiterea automata a unor raspunsuri bazate pe sabloanele deja construite. Nu in ultimul rand este incorporat un vizualizator pentru cele mai uzitate formate de imagini, precum si posibilitatea de import a conturilor de posta electronica din Netscape Messenger sau Outlook Express.

Sisteme de operare: Windows 95, 98, Me, 2000, XP
Informatii suplimentare: www.ritlabs.com

Eudora 6.2

Eudora este unul dintre cei mai "batrani" clienti de e-mail. Interfata aplicatiei, prin suita vasta de butoane si ferestre accesibile este putin "aglomerata", acest lucru determinand o perioada mai lunga de acomodare cu functiile specifice din cadrul acestei solutii.

Versiunea 6.2 include o colectie de elemente grafice care pot fi integrate simplu in mesajele transmise. De asemenea, a fost imbunatatit suportul pentru protocoalele IMAP si SSL, fiind asigurata o securitate mai buna. La acest capitol este de mentionat si o componenta care face posibila identificarea link-urilor din mesajele HTML care pot cauza brese de securitate pe PC. Prin intermediul optiunii Statistics din meniul Tools, se poate obtine o interesanta statistica a e-mail-urilor primite in anumite intervale de timp.

Suplimentar, folosind instrumentul Qualkom PureVoice, exista posibilitatea de a inregistra si atasa la e-mail-urile dv. mesaje vocale.

Sisteme de operare: Windows 98, Me, 2000, XP
Informatii suplimentare: www.eudora.com

Pegasus Mail 4.2

Pegasus Mail este un client de mail care dispune de cele mai multe dintre functiile specifice unei aplicatii din aceasta categorie. Versiunea 4.2. aduce o serie de imbunatatiri la capitolul securitate, oferind si o interfata usor remodelata.

Este posibil ca aplicatia sa fie exploatata de mai multi utilizatori, pentru fiecare dintre acestia putandu-se stabili un set de configurari specifice. Functiile de baza ale programului sunt disponibile prin intermediul barei de instrumente din partea superioara a ferestrei, fiind oferit un acces rapid la acestea.

Sunt oferite in plus instrumente destinate gestionarii bazei de date a adreselor, precum si alte posibilitati de configurare a aplicatiei (setarea simpla a conturilor multiple de e-mail sau particularizarea elementelor de interfata).

Sisteme de operare: Windows 98, Me, 2000, XP
Informatii suplimentare: www.pmail.com

AllegroMail 2.2

AllegroMail este un client traditional din punct de vedere al interfetei si al functionalitatilor oferite. Solutia include si instrumente eficiente de cautarea informatiei in e-mail-uri, putandu-se stabili si reguli complexe de filtrare a e-mail-urilor primite.

Cei care doresc sa incorporeze mesaje audio in e-mail-uri beneficiaza de un utilitar de inregistrare prin intermediul microfonului, fisierele create fiind atasate in mod automat la e-mail-urile create.

Din pacate, pentru fisierele salvate este utilizat formatul WAV care are o dimensiune considerabila, acest lucru determinand ineficienta procesului de transmitere a postei electronice pentru utilizatorii care nu dispun de o viteza acceptabila a conexiunii la Internet. Clientul ofera posibilitatea de a crea mai multe profile de utilizator si pentru gestiunea casutelor multiple de mail.

Sisteme de operare: Windows 98, Me, 2000, XP
Informatii suplimentare: www.allegromail.com

e-Campaign 3.6

e-Campaign va permite sa transmiteti mail-uri particularizate, fiind util persoanelor care doresc sa transmita newslettere sau sa realizeze campanii de marketing folosind acest mijloc de comunicare.

Prin intermediul "vrajitorului" inclus, se pot importa numele destinatarilor sau alte informatii personalizate din fisierele text. Utilizatorul are posibilitatea de a utiliza facilitatile unui instrument vizual de editare a mail-urilor in format HTML. Suplimentar - la nevoie - se poate selecta modul de vizualizare si editare directa a codului HTML.

Astfel, se pot realiza formatari speciale ale informatiilor disponibile in mail-urile ce se doresc a fi transmise prin intermediul acestei solutii. ën plus, mai exista posibilitatea de includere, in corpul mesajelor de posta electronica, a elementelor grafice (JPEG sau GIF), precum si a animatiilor Macromedia Flash. Principala "lipsa" a aplicatiei este legata de imposibilitatea de conectare directa la o sursa de date, informatia din bazele de date fiind necesar sa fie in prealabil exportata in fisiere text pentru a putea fi accesibila in instrumentul e-Campaign.

Sisteme de operare: Windows 98, Me, 2000, XP
Informatii suplimentare: www.lmhsoft.com

AvirMail 1.7

AvirMail este o solutie care permite previzualizarea, filtrarea sau stergerea e-mail-urilor de pe serverul de posta electronica (POP3), fara a fi necesara descarcarea propriu-zisa pe calculatorul personal. Aplicatia dispune de o interfata unitara, prin intermediul careia se pot accesa toate functiile disponibile.

Programul pune la dispozitie o multitudine de posibilitati de setare a optiunilor specifice. Dintre acestea mentionam posibilitatea de stabilire a intervalului la care se doreste scanarea periodica a casutei de posta electronica, precum si un set complet de optiuni pentru stabilirea modului de atentionare a utilizatorului in situatia in care receptioneaza un nou mesaj. AvirMail ofera si un set de functii anti-spam care permit stergerea automata a mesajelor care indeplinesc anumite conditii prealabile (sunt primite de la un anumit expeditor sau au un anumit subiect). Nu in ultimul rand este de mentionat faptul ca aceasta aplicatie este disponibila sub forma unei licente freeware.

Sisteme de operare: Windows 98, Me, 2000, XP
Informatii suplimentare: www.avirmail.com

Speak&Mail 2.0

Speak&Mail este capabil sa transpuna in cuvinte textul e-mail-urilor receptionate. Aceasta functionalitate este accesibila multumita tehnologiei text to speach oferita de Microsoft.

Prin intermediul programului poate fi setat intervalul de timp la care sa fie scanata casuta postala, precum si o serie de alte posibilitati de avertizare speciala a utilizatorului.

Aplicatia este insotita de un interlocutor agreabil, capabil sa lectureze textul e-mail-urilor primite sau sa avertizeze in situatia receptionarii un nou e-mail.

Ca minus al aplicatiei mentionam ca pronuntia lectorului in cazul e-mail-urilor scrise in limba romana lasa de dorit, simpaticul interlocutor fiind insa un bun cunoscator al limbii engleze.

Sisteme de operare: Windows 95, 98, Me, 2000, XP
Informatii suplimentare: www.shadisoft.com

PMMail 3.1

Aplicatia face posibila gestionarea mai multor conturi de posta electronica, configurarea acestora realizandu-se in mod simplu prin intermediul unui "vrajitor" dedicat acestor operatiuni.

Programul dispune de o interfata intuitiva, utilizatorul acomodandu-se rapid cu functionalitatile oferite de aceasta solutie.

Totusi este necesar sa mentionam ca din punct de vedere al ergonomiei solutia este inferioara clientilor de e-mail Incredimail si Outlook, o alta lacuna a aplicatiei fiind legata de existenta suportului numai pentru protocoalele SMTP si POP3, conturile bazate pe tehnologia IMAP neputand fi gestionate prin intermediul acestei solutii.

Sisteme de operare: Windows 95, 98, Me, 2000, XP
Informatii suplimentare: www.pmmail2000.comSursa

Unelte personale
Trusa de unelte