Open source content management

De la EuroDomenii - Domenii .Eu .Ro Registrator Acreditat

Salt la: navigare, căutare

Cine sunt Open Source Content Management System (CMS) lideri de piaţă în 2008?

Content management systems.jpg

Când vine vorba de viaţa online, vom folosi toate sistemele de management de conţinut într-un fel sau altul: blog, construirea site-uri web, intretinerea site-uri web, le-comercializare, etc
Dacă nu suntem de web experţi, de obicei, vom folosi doar instrumente de software pentru a dezvolta site-uri web. Ne-ar putea să nu mai ştiu ce este că puterile site-uri web de-a face ceea ce este, de fapt, de back-end de lucru. Acum este momentul pentru a descoperi Sisteme de management al conţinutului (CMS sau sisteme), şi cele care sunt utilizate cel mai frecvent.

Am dat peste un interesant studiu despre care sunt lideri în open source pentru sistemele de management de conţinut de piaţă în anul 2008.
Studiul a fost lansat către public şi a fost efectuat de către Ric Sheves de la Apă & Stone, compania de dezvoltare web (mişto nume, apropo). Compania este specializata in open source pentru sistemele de management de conţinut, în special Drupal, Joomla!, Mambo, WordPress si osCommerce. Ric locuieşte în Bali, Indonezia (vorbesc despre locuri de muncă de la misto).

La 50 de pagini, nu există o cantitate semnificativă de date în acest studiu, care ar trebui să fie de utilizare a dezvoltatorilor sau pentru oricine care caută să se angajeze la un sistem de publicare web. Nu vrei sa pariu pe un cal mort, nu?

Dar, mai întâi, să vedem ce este un sistem de management de conţinut.

Conform Wikipedia un sistem de management de conţinut este:

... Un computer software-ul utilizat pentru a crea, edita, a administra, de conţinut şi publică într-un mod coerent organizate. CMSs sunt frecvent utilizate pentru depozitarea, de control, a versiunilor, industria de publicare şi-documentaţiei specifice, cum ar fi articole de ştiri, operatorii de 'manuale tehnice, manuale, ghiduri de vânzări, şi broşuri de marketing. Conţinutul gestionate pot include fişiere de calculator, mass-media de imagine, fişiere audio, fişiere video, documente electronice, precum şi conţinutul de pe web. Un sistem de management al conţinutului web este un CMS conceput pentru a simplifica publicarea de conţinut Web pentru site-uri Web, în special pentru a permite creatorilor de conţinut prezinte conţinut, fără a necesita cunoştinţe tehnice de HTML sau de la încărcarea de fişiere.'

Pentru ca tema de pe acest site de web este de software (software-ul care rulează pe un server de web şi într-un browser - nu de software de birou) ne vom concentra pe sisteme de management de conţinut web. Si pentru ca ne facem ca liberă de lucruri (care nu?) Va vom prezenta acest studiu care a luat în considerare numai cu sursă deschisă web a sistemelor de management de conţinut (şi numai la publicarea CMSs-orientate, nu de e-commerce si osCommerce ca nu portaluri de întreprindere ca LifeRay). Gazduit de produse comerciale sau sunt excluse de asemenea.

Mai jos sunt mai multe detalii despre acest studiu.


Acest ansamblu de exercitare a început de brainstorming prin diferite metode de evaluare şi adoptarea ratelor de popularitate. În timp ce există un număr de indicatori, nu există nici un standard de ecartament metric la cota de piaţă în acest segment special - pur şi simplu nu există nici o modalitate de a obţine o repara exacte cu privire la modul de multe sisteme de fapt, sunt în uz pe web, chiar acum.

Pentru acest studiu, rezultatele de cercetare au fost repartizate în două mari categorii:
• Rata de Adoptare a
• Forţa de aderenţă de brand

În fiecare din domeniile, au folosit mai multe abordări, evaluându-o varietate largă de măsuri de larg pentru a identifica tendintele si modelele din care putem trage concluzii cu unele
gradul de încredere. Printre numeroasele sunt măsurătorile au prelevat un număr de indicatori de non-tradiţionale, cum ar fi stare de nervozitate în evidenţă şi Social BOOKMARKING statistici.

Rata de Adoptare a
Echipa a început lor de examinare a CMS Open Source de piaţă de a încerca să măsură relativă ratele de adoptare a sistemelor stabilite în eşantion. Din motive discutat de mai jos, dovezi directe în monoterapie nu este suficient pentru a le permite de a trage concluzii ferme.

Ca rezultat, ei au fost obligaţi să se uite la o varietate de măsurători în speranţa de a construi o imagine mai completă, de starea actuală a pieţei:

 • Descărcări
 • Instalatii
 • Terţă parte de sprijin
  - Developers
  - Editori

Toate aceste trei măsurători sunt explicate în detalii în acest studiu.


Forţa de aderenţă de brand
In aceasta sectiune pentru a transformat echipa de evaluare a intangibile - brand-putere. De măsurare a forţei de brand de produse open source prezintă provocări: nu numai că este lipsit de această piaţă, în special de maturitate şi comerciale rafinament, dar, în general, există, de asemenea, nici o modalitate uşoară de a stabili valoarea de brand asociat cu necomercial produse utilizate de către un auditoriu divers din punct de vedere geografic .

În răspuns la această provocare, ei au turnat lor net în larg şi a încercat să surprindă o largă de prelevare de probe de date (inclusiv indicatori de multe Web 2.0).
Apoi, rezultatele grupate în următoarele categorii:

 • Motor de căutare de vizibilitate
  - Lnbound Link-uri
  - Motor de cautare pe cuvinte cheie relevante ranking
 • Măsurătorile de popularitate
 • Declaraţia de mindshare
  - Motor de căutare interogare volum
  - Stare de nervozitate în evidenţă
  - New & blog-ul menţionează
  - Demo site-ul de trafic
  - Ventilator de activitate
 • Declaraţia de mindshare
  - Premiile primite
  - Evaluări de utilizator
  - Social marcare activitate

Toate aceste patru categorii sunt explicate în detalii în studiu.

Concluzii ale studiului
Pe baza datelor obţinute în timpul anchetei de concluziile au fost repartizate în două categorii:

 • Cine sunt lideri de piaţă (care sunt de a lua coroana)
 • Ai grijă să Sisteme (care sunt în pericol de a merge în jos)

Cine sunt lideri de piaţă (care sunt de a lua coroana)
Datele colectate în timpul acestui studiu de caz face o convingătoare pentru identitatea de Top 3 lideri în Open Source CMS de piaţă. În aproape fiecare măsurătoare, de Top 3 spoturi au fost deţinute de către
Drupal, Joomla! şi de WordPress. Mai mult decât atât, nu numai aceste sistemelor de făcut constant termina în partea de sus a comparaţii, în multe cazuri, diferenţa dintre cele trei sisteme şi restul
ambalajului a fost semnificativă. În cheie Adoptare de măsurători şi Brand, şi aceste trei nume demonstrat nu doar puterea, dar dominare.

Istoric de căutare de performanţă

CMS historical performance

Notă:
• Joomla! a luat duce în această măsurătoare devreme şi-a uitat niciodată înapoi.
• tr.2 de 2008 de WordPress vede reduce decalajul de pe Joomla! şi, de la aproape de perioada, trăgând departe de Drupal.
• Drupal arată consecventă de creştere în ultimii patru ani.
• Reţineţi că Stiri volum de referinţă (de mai mică porţiune din diagramă, de mai sus) arată WordPress constant outperforming ambele Joomla! şi Drupal.

Proiectul ajunge la site-ul

CMS site reach

Notă:
• WordPress bucură de o duce clar de piaţă ajunge în SUA în anul 2008.
• Notă de departe înapoi şi luptă între Joomla! şi Drupal - cu Drupal se bucură de o uşoară (deşi nu a susţinut) avantaj.

Proiectul de opinii site-ul paginii

CMS page views

Notă:
• WordPress mutat inainte de Joomla! la sfârşitul primul trimestru al anului 2008.
• Drupal pare a fi îngustarea decalajului de WordPress şi cu atât Joomla!.

Proiectul de vizitatorii site-ului
Google Trends
CMS site visitors Google
Notă:
• În concordanţă cu starea de Alexa, de mai sus, înainte de WordPress mutat din Romania Joomla! la sfârşitul primul trimestru al anului 2008.
• Distanţa dintre WordPress Drupal şi este în creştere.
• Distanţa dintre Drupal si Joomla! se reduce (uşor).

Concura
CMS site visitors Compete
Notă:
• Wordpress continuă să crească nivelul de plumb.
• Drupal si Joomla! un salariu de aproape de lupta, dar mai ales, Drupal este de a conduce în întreaga perioadă.

Vezi, de asemenea, imediat graficul de mai jos (slicing de date pentru aceeaşi perioadă, dar de data aceasta analiza o pentru numărul de vizite).

CMS site visitors Compete1
Notă:
• WordPress îşi păstrează o conduce.
• Drupal si Joomla! lupta un avânt de luptă, dar ia act de faptul că Drupal duce de la începutul anului 2008, şi este de acum un gol de deschidere de peste Joomla!

În acest punct, în timp, luptă pentru dominaţia de piaţă încă nu a fi decontată. Într-adevăr, arată mai degrabă de luptă este doar despre caldura pentru a-te!
WordPress, Joomla! Drupal şi împărtăşesc o duce peste semnificative de alte produse din CMS Open Source de piaţă.
Acest lucru nu este de aşteptat să se schimbe în aproape să termen mediu. Dacă va apărea ca liderul de piaţă rămâne de văzut.

Ai grijă să Sisteme (care sunt în pericol de a merge în jos)
Sondajul a evidenţiat o serie de sisteme care merită să fie privit în aproape să termen mediu. Mai multe din sistemele lor în grupul de studiu a arătat în diminuare semnificativă a cotei de piaţă în timp şi poate fi ameninţat. De mai multe alte sisteme prezinte semne de slăbiciune şi de a forţat să întreb dacă echipa lor de zi a trecut. Cel puţin două din cele mai noi sisteme de studiu a arătat lor a crescut de marcă de recunoaştere şi de angajament, împreună cu semne de bună cotă de piaţă.

Mai jos sunt discutate pe scurt fiecare dintre cele trei categorii:

 • Proiecte la risc?
 • O fereastră de oportunitate de închidere?
 • Nume cu ochii pe noi în valoare de

Proiecte la risc?

Rezultatele obţinute pentru acest grup de sisteme sunt motive de îngrijorare legate de cota de piaţă în curs de desfăşurare şi de relevanţă.
Mai jos, echipa uitat scurt la:

CMSMadeSimple
Mambo
PHP-Nuke
phpWebsite

CMS projects at risk
CMS projects at risk1
CMSMadeSimple
CMSMadeSimple o soartă mai rău decât orice alt sistem, eventual în expertiză. A fost un om leneş în marea majoritate a categoriilor de discutat. Tot acolo au fost spoturi luminoase pentru sistem, utilizatorul
evaluări de sistem plasate în mijlocul ambalajului şi a sistemului nu gestiona unele vizibilitate în căutare de indicii. Dat fiind slab în care arată atât de Adoptare şi Brand, şi categorii ale anchetei, acest proiect are o lupta greu de urmat în viitor.

Mambo
Aspectul unui concurent direct - Joomla! - Târziu în 2005, corespunde cu Mambo proiectului abrupt declin din cota de piaţă. În ciuda numeroaselor modificări din Mambo echipă în ultimii câţiva ani, tendinţa nu a inversat, sau chiar încetinit. În timp ce ancheta a arătat unele semne promiţătoare pentru Mambo, ca utilizator crescut de rating şi a forţei de brand a continuat, de mindshare numere indică faptul că nu este Mambo reuşind să preia în atenţia utilizatorului. Şi un alt proiect recent de la Mambo spawned: miaCMS (dezvoltatorii de bază pentru a decide pas de la Mambo Fundaţiei şi porniţi un proiect independent). Acest lucru ar putea doar vraja chiar mai multe probleme pentru Mambo.

PHP-Nuke
Odată ce a powerhouse Open Source CMS circulaţie (ce au fost acele zile!), PHP-Nuke devreme motor avantaj nu a tradus în putere de şedere. Creşterea concurenţei a lungul anilor cu cip a plecat de la PHP-Nuke cota de piaţă. În timp ce numerele de par să indice că proiectul menţine semnificativă a forţei de brand, una la întrebarea dacă a datelor care reflectă realitatea de azi, sau este doar un testament de glorie a trecut.

phpWebsite
Sondajul a arătat câteva semne încurajatoare pentru phpWebsite şi este greu de pus un spin pozitiv pe de date în care aceasta se referă la proiect. Sistemul a fost un om leneş, în aproape fiecare categorie de rang Alexa cu exceptia motorului de căutare şi de vizibilitate. Real slăbiciune pe întreaga gamă de mindshare măsurătorile prezinta o provocare majoră pentru acest proiect.

O încheiere de fereastra de oportunitate?
Datele de sondaj a indicat că au fost de mai multe sisteme de luptă pentru a menţine cota de piaţă.

În secţiune au uitat pe scurt, la:

b2evolution
MediaWiki
Plone
SPIP

CMS closing opportunity
CMS closing opportunity1
b2evolution
b2evolution de utilizare a unui sistem de badge45-o de pe site-uri şi includerea în numele Feed-uri RSS b2evolution aduce o publica in mai multe măsurători şi arată cu siguranţă, folosindu-vă de avantajele de a construi distros de brand. Din păcate, în afară de putere în acest domeniu, sistemul afişează mediocre de performanţă pe o gamă largă de alte măsurători. Există un loc luminos notabile: Utilizator rating la OpenSourceCMS.com b2evolution locul patru în poziţia - chiar în spatele Joomla!. Între puterea de brand solid şi de bine satisfactia utilizatorilor, sistemul are posibilitatea de a creşte în importanţă, dar ele vor valorifica?

Plone
Plone arată atât de puternic de performanţă în fansites şi în cărţi în tipar. A uita-te la trafic de modele, menţionează şi întrebări, cu toate acestea, arată că sistemul de cota de piaţă a fost într-un diapozitiv de la mijlocul anului 2007. Fondul de comerţ şi de indicatori sunt amestecate în acest moment echipa se întreabă dacă Plone fereastra de oportunitate de a se închide, cel puţin în termeni de cotă de piaţă. Nu e nici o îndoială în legătură cu Plone proiect de vitalitate, poate că ceea ce este văzut este de departe Plone se deplasează de la o masă de piaţă care oferă şi la o nişă de piaţă de poziţie (?).

MediaWiki
În timp ce MediaWiki puternic pe venit din anul 2004, prin 2006, interogare de căutare Google pentru MediaWiki volum a fost într-un diapozitiv de la începutul anului 2007. Susţinut de 18-luni interogare activitate în declin cauze de MediaWiki echipa de la locul în această categorie. Un alt motiv de îngrijorare a fost de interes nivel de indicatori, care a arătat mai mic decât media de performanţă pentru MediaWiki. Aceste tendinţe sunt deosebit de îngrijorător, având în vedere că indicatorii de brand MediaWiki spectacol puternic de recunoaştere; sistemul primeşte o mulţime de expunere de curtoazie sale de asociere cu Wikipedia. S-ar părea, totuşi, că MediaWiki pot fi probleme la traducerea de brand proeminent în cota de piaţă. Un număr mare de alte sisteme wiki, care oferă acum sunt de publicare, ca parte a lor care oferă - este de MediaWiki suferă de creştere a concurenţei?

Ajutorul în
SPIP de interogare de căutare volum a fost în declin de la începutul anului 2007, cu 2006 arată slăbiciune, de asemenea. Alexa loc SPIP Topul site-ul de proiect din partea de jos a grupului de studiu.
Un alt îngrijorător este starea de lipsa de sprijin terţe părţi, cu SPIP de finisare mort ultimele statistici, în ambele măsurate. Totuşi, încă SPIP prezintă semne de viata, cu activitate în ultimii blogosphere, asa ca nu putem conta-i de-o încă.

Nume cu ochii pe noi în valoare de
Elgg şi MODx ajuns pe scena în 2006. Ambele sisteme de o soartă relativ bine în sondaj, care arată unele surprinzatoare putere, în mai multe domenii.

CMS new names
CMS new names1

Elgg
Elgg de proiect a demonstrat creşterea mindshare de brand şi de puterea de la înfiinţare. Recent, publicarea de activitate şi premii nu poate decât să stimuleze nume de recunoaştere. De dovezi arată în măsurătorile de marcare socială, în cazul în care Elgg terminat aproape de partea de sus a listei. Totuşi, în ciuda acestor semne pozitive, angajare în blogosphere este lipsit din pacate - o frământă statistici dat fiind faptul că acest sistem este concentrat pe Web 2.0 sociale interactivitate. Elgg de asemenea se confruntă cu provocări în ceea developer de sprijin, deşi acest lucru poate că nu este încă o sursă de îngrijorare, având în relativă de tineret
a proiectului.

MODx
Acest sistem mixt de măsurare a arătat mai multe decât în orice alt studiu. MODx luat de "cel mai promiţător CMS" da din cap la Packt Premii în 2007; încă oddly, în afara MySpace, MODx nu a fost în măsură de a construi mult spectacol de sprijin. Mai mult decât atât, în timp ce sistemul a solide Topul motor de căutare, a fost de mare ratat în Topul Alexa în sondajul nostru. Poate chiar mai îngrijorător este faptul că MODx a fost singurul sistem de studiu în ale căror evaluări de utilizator a refuzat în timpul perioadei de test. Se pare ca este MODx gestionare a atrage atenţia, dar nu pentru a converti în atenţia utilizatorilor. Are MODx risc alunecarea în declin ireversibil sau se va administra de a valorifica de multe avantaje pe care le-au în plasament? În cazul în care acestea sunt pentru a face un du-te de ea, care vor avea nevoie pentru a repara lor de utilizator şi de a îmbunătăţi rating-lor de indicatori de performanţă în fondul comercial.


Sper că va plăcut acest studiu realizat de către Ric Sheves şi echipa sa de la Apă & Stone, compania de dezvoltare web.


Vreau să-i mulţumesc pentru această analiză în profunzime a open source software de gestiune a conţinutului (CMS) de piaţă.

Este cu siguranţă fi util pentru mulţi oameni, in special dezvoltatorii, care sunt alegerea acestor CMS pentru construirea de site-uri web pentru clienţii lor.

Pentru a descărca de anchetă completă vă rugăm să urmaţi acest link (fisier PDF, 5.2 MO)

Unelte personale
Trusa de unelte