Magento

De la EuroDomenii - Domenii .Eu .Ro Registrator Acreditat

Salt la: navigare, căutare

Cuprins

Magento. Soluţie avansată de comerţ electronic

Prezentare Magento

Magento este o soluţie avansată de comerţ electronic. Ce e aşa de diferit faţă de soluţiile de ecommerce deja existente\’ Totul. Pornind de la arhitectură, la funcţionalităţile oferite din start de sistem. Acesta include rating per produse, comentarii, crearea de diferite tipuri de produse, iar acestor produse li se pot ataşa nenumărate atribute specifice produselor din categoria respectivă (ex: ISBN pentru cărţi, ani vechime pentru o maşină etc) şi toate acestea fără a modifica baza de date.
Toate aceste operaţii pot fi realizate din interfaţa de administrare chiar de către deţinătorul magazinului online. Pe lângă aceasta include sisteme de payment, filtrare pe orice atribut al produsului, căutare avansată şi rapidă pe orice atribut (setarea fiind făcută rapid şi uşor din backend), definirea uşoară de promoţii, customizarea uşoară a designului şi adăugarea de noi funcţionalităţi, şi multe altele. Fiind un sistem bazat pe frameworkul Zend, arhitectura MVC permite separarea codului de design, astfel, designul poate fi schimbat foarte uşor, iar updateul la ultima versiune nu va afecta modul în care situl este afişat.

Beneficii

Ce înseamnă însă toate lucrurile enumerate mai sus\’ Înseamnă că folosiţi ultima generaţie de magazin online, cu o groază de funcţionalităţi ce vor uşura alegerile făcute de clienţi. Înseamnă că folosiţi un sistem bine închegat, ce poate fi menţinut tot timpul la ultima versiune, înseamnă că puteţi face modificări de funcţionalitate şi aspect foarte uşor, fără să vă temeţi că ceva nu va mai merge bine cu restul sistemului şi mai înseamnă o mult mai uşoară administrare a clienţilor, facturilor, comenzilor, produselor, produselor căutate, precum şi vizualizare a statisticilor pentru o sumedenie de operaţii efectuate de clienţii dumneavoastră.
Totul adunat, va genera o imagine de ansamblu care vă spune în mod cert direcţia în care se îndreaptă afacerea dumneavoastră.

Exemple

Un exemplu de magazin online Magento puteţi vedea aici. http://demo.magentocommerce.com
Pentru a accesa interfata versiunii demonstrative, folosiţi adresa http://demo-admin.magentocommerce.com/index.php/admin/, cu datele de logare admin şi parola 123123

Cerere estimare preţ

Pentru a cere o estimare de preţ privind un posibil proiect pe care aţi dori să îl realizaţi cu Magento, vă rog să folosiţi formularul de contact

Instalare Magento eCommerce

Magento este o aplicatie PHP relativ recent aparuta si care a crescut rapid in popularitate datorita facilitatilor oferite si a faptului ca este publicata sub licenta open-source. Pentru ca utilizatorii sa poata instala mai usor Magento eCommerce, am creat un add-on pentru cPanel.

Magento.jpg

In cateva minute si cu cateva click-uri se poate instala o versiune functionala, practic un magazin virtual la cheie care trebuie doar customizat si populat cu produse. Implicit pentru interfata am ales tema Modern.

Din motive de securitate, am setat drept de scriere doar pentru directoarele media si var in care se uploadeaza pozele produselor si respectiv in care se salveaza datele de sesiune si cache-ul. Daca se doreste instalarea unor alte component folosind Magento Connect, este nevoie sa se seteze dreptul de scriere pe toate directoarele.

Platforma eCommerce Magento este realizata de firma Varien iar localizarea (partiala) in limba româna de comunitatea de utilizatori. Sursa

Unelte personale
Trusa de unelte