Joomla editor

De la EuroDomenii - Domenii .Eu .Ro Registrator Acreditat

Salt la: navigare, căutare

Cuprins

Cum sa introduc un cod intr-un articol

  • De multe ori, lucrand pe articole in Joomla!, poate v-ati confruntat cu urmatoarea problema: dupa ce adaugati un cod pentru un flash, iframe, google ads... in articol cu ajutorul editorului Joomla!, nu vedeti schimbarea in pagina

Asta se intampla deoarece editorul "taie" anumite portiuni din cod in momentul cand se salveaza pagina. Ce putem face pentru a evita aceste probleme cauzate de editorul pentru Joomla!? Foarte simplu: scoatem editorul, introducem codul direct in fereastra si salvam.

Cum se face? mergeti in admin, din meniu alegeti Site -> Global Configuration -> Default WYSIWYG Editor: No WYSIWYG Editor. Asta inseamna ca editarea articolelor nu va mai folosi nici un editor.

Sursa


Joomla - primul articol/post

Ca un novice în ale Joomla ce sunt, am început prin a scrie un prim articol. După ce am intrat în partea de administrare a site-ului, trecând cu amintiri despre parola ce am setat-o la instalare, mi s-a deschis o fereastră, un fel de “control panel”, pe care aş putea-o împărţi în două: partea stângă şi partea dreaptă


Am văzut, chiar stânga sus, titlul “Add New Article” şi m-am repezit cu şoarecu’ spre el. L-am deschis şi am început să scriu primul articol. Ca o remarcă, la prima vedere, ce ar putea fi interpretată ca bârfă, Joomla foloseşte un editor de text mai performant decât WordPress-ul, are mai multe opţiuni. După ce am scris titlul articolului şi un conţinut de vreo 6-7 cuvinte am dat fuga-fuguţa să văd ce a ieşit… cum se vede primul meu articol în site. Articolul nu apare. Template-urile din Joomla sunt altfel decât cele din WordPress. Odată ales un template (KIT-ul Joomla 1.5.3 are 2 template-uri preinstalate), trebuie să setezi în interiorul lui, în diverse poziţii, diferite categorii de resurse din site: meniuri, articole, etc., încă nu ştiu exact aceste categorii ce pot fi setate. Acest mod de a configura un template mi se pare mult mai flexibil decât cele de la WordPress, care au deja configurate poziţiile unde apare conţinutul, blogroll-ul, categoriile, etc.

LATER EDIT: cu prilejul acestor post/uri despre CMS-uri m-am familiarizat şi cu modalitatea WordPress-ului 2.6.1 de a UpLoad-a imagini… net superioară versiunii de acum 2 ani.

Sursa


Joomla! Fck Editor

  • Joomla! vine preinstalată cu un editor. Hai să fiu rău: îl are mai degeaba. Tocmai de aceea unii s-au pus să realizeze altele: vezi Editor, şi chiar Fck Editor. Acesta din urmă, după multe peripeţii în varianta de beta, a reuşit în câteva săptămâni să se pună la punct şi să vină din spate cu compatibilitate pentru Joomla! 1.0.x şi Joomla! 1.5.x, oferind suport/compatibilitate chiar şi pentru versiunile anterioare ale Joomla!
    Cu toate că site-ul lor e puţin haotic, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre editorul în sine:
    - faţă de No Editor-ul Joomla!, Fck Editor pentru Joomla!, arată frumuşel, şi aduce ceea ce eu îmi doream: posibilitatea de a alege titlul fontului (sunt fan al Verdanei, şi un duşman al lui Times New Roman)

    - schimbări se pot observa în ceea ce privesc: introducerea unui link (mai multe opţiuni), introducerea de formulare şi butoane radio/casete.

    Pagina oficială de download pentru Joomla! Fck Editor.

Sursa


Cand vreau sa editez un articol imi apare Checked out

  • De ce cand vreau sa editez un articol in Joomla!, imi apare un lacatel cu explicatia - Checked out \’ probabil ca v-ati pus de multe ori aceasta intrebare.

Foarte simplu, acel articol nu a fost salvat dupa editare. La iesirea din editarea unui articol se folosesc obligatoriu Save sau Cancel, daca dam Back in browser sau pur si simplu inchidem ferestra, Joomla! presupune ca acel articol este "sub" editare si il tine blocat.
Cand se poate intampla asta\’ cand doi sau mai multi administratori editeaza articole, adminul logat cu alt user si parola, vede lacatelul in dreptul articolului editat de alt admin.
Numai la articole poate sa apara acest lacatel\’ Nu numai la articole, se poate intampla la fel si la editarea modulelor, pluginilor... orice ce se poate edita in Joomla!.
Cum rezolvam aceasta problema\’ Sunt 2 metode:
daca stim cine a editat si este langa noi, il rugam sa intre din nou in mod edit si sa iasa cu Cancel sau Save.
daca acea pesoana nu este diponibila imediat, mergem in System -> Global Checkin (Joomla 1.0.X) sau Tools -> Global Check-in (Joomla! 1.5). Odata ce am intrat in acesta fereastra, lacatelele dispar si putem intra sa editam si noi.
Destul de simplu nu\’ Imaginile de mai jos va arata cum sa faceti. Sunt din ambele versiuni de Joomla!
Sursa

Unelte personale
Trusa de unelte