Instalez phpbb

De la EuroDomenii - Domenii .Eu .Ro Registrator Acreditat

Salt la: navigare, căutare

Cum se face un forum

Cum se face un forum de la 0 cu xampp si phpbb - tutorial video HD


Dupa cum v-am promis in alte tutoriale video,astazi vom prezenta crearea unui forum de la zero pe computerul propriu de acasa fara sa fie nevoie de ajutorul specialistilor in web design sau web programing.

In acest tutorial video vom folosii doua componente,pe de o parte vom avea aplicatia xampp care ne va oferii serverul apache,php si Mysql care sunt esentiale pentru functionarea unui CMS scris in PHP,xampp mai contine si phpmyadmin care ne ajuta sa umblam la bazale de date mult mai usor prin interfata grafica,mai avem si un server ftp Filezilla pentru momentele in care nu suntem acasa si trebuie sa urcam (uploadam) cite ceva pe server neaparat.

Principala componenta pe care o vom folosii va fi phpbb3 care este un forum scris un PHP si care este foarte popular in lume dar si pe la noi in ultimul timp,acest forum are o tona de optiuni si mai are si un suport extraordinar din partea comunitatii phpbb de pe intreg cuprinsul netului, phpbb ofera si posibilitatea de a face modificari prin intermediul unor plugin-uri ce pot fi gasite pe site-ul oficial dar nu numai,de asemenea suportul pentru teme este foarte bun acestea gasindu-se cu mare usurinta pe site-ul phpbb si pe alte site-uri care suporta acest proiect extraordinar.

Am uitat sa va spun toate sculele pe care le vom folosii in tutoriale sunt gratuite,pentru ca cele mai bune unelte web sunt in general gratuite (apache,mysql,php,phpmyadmin,xampp,wamp server,joomla,phpbb si multe altele)…….. si uni spun ca softul gratuit nu este bun …..!

Cred ca 70 - 80% din toate serverele din lume sunt sustinute de apache,care este cit se poate de gratuit, 80% din website-urile Romanesti sunt scrise in PHP care de asemenea este gratuit, Mysql este baza de date care sustine aproape toate site-urile din romania si care este de asemenea gratuit si lista poate continua,sa nu mai credeti ca softul gratuit nu este bun,va rog frumos!

Pe marginea acestui subiect noi am mai realizat o serie de tutoriale video pe care le puteti gasii la noi pe site cu ajutorul motorului de cautare sau cu ajutorul categoriilor de pe side bar.

CINE DORESTE SA URMAREASCA ACEST TUTORIAL IN MOD STANDARD DEFINITION POATE SA-L VIZIONEZE IN PLAYLIST

Cismaru Cristian

cum_se_face_un_forum_de_la_0_cu_xampp_si_phpbb

Sursa

Unelte personale
Trusa de unelte