Drupal 6

De la EuroDomenii - Domenii .Eu .Ro Registrator Acreditat

Salt la: navigare, căutare

Drupal 6

S-a lansat Drupal 6.0, aducând mai multă simplicitate, performanţă şi stil acestei platforme de publicare socială cu cod deshis

 • 13 februarie 2008 - Proiectul Drupal a anunțat astăzi lansarea oficială a Drupal 6 , ultima versiune a platformei sale open source, câştigatoare de premii, de managent de conţinut. Noua versiune e împachetată cu sute de îmbunăţiri, incluzând inovaţii ale workflow-ului şi utilizării, AJAX integrat şi suport multilingvistic, adoptarea autentificării OpenID, putere şi flexibilitate mărite în crearea temelor vizuale personalizate şi unelte de administrare streamlined. Drupal 6 este gratuit sub licenţa GNU General Public License si disponibil pentru download la http://drupal.org/drupal-6.0.
  "Ideea de bază a Drupalului este să dea oricui puterea de a crea locaţii web (en: site-uri) de calitate, orientate către comunităţi online, fără a sacrifica puterea."
  a zis Dryes Buytaert, lider al proiectului Drupal şi diretctor tehnic la Aquia, Inc.
  "Drupal 6 este fidel acestei tradiţii, oferind cel mai bun randament, funcţionalitate şi rafinament. De-abia aştept să văd ce va face cu el comunitatea Drupal globală ."
  Drupal 6 oferă noi capabilităţi şi inovaţii în ariile pe care programatorii web şi deţinătorii locaţiilor web le apreciază cel mai mult incluzând:
  Instalare simplificată. Setările esenţiale ale locaţiei web sunt automat configurate când se instalează un nou site Drupal, incluzând crearea contului de administare. Programatorii care crează distribuţii "la cheie" ale Drupalului pot personaliza instalatorul cu paşi suplimentari de configurare
  Publicare în mai multe limbi. Drupal suportă acum adevăratele locaţii web multilingvistice, gestionând conţinut în mai multe limbi şi furnizând detectarea automată a limbii preferate a utilizatorului. Din instalarea sa implicită, drupal suportă limbaje şi de la stânga la dreapta, precum şi de la dreapta la stânga.
  Interfaţă utilizator bogată. Folosind tehnica AJAX, drupal 6 oferă unelte de administrare mai simple şi mai prompte. Cu organizarea conţinutului "trage şi lasă" (drag and drop), unelte pentru gestiunea ierarhiilor complexe de informaţii şi îmbunătăţiri subtile ale posibilităţii de folosire, cum sunt capurile de tabel care rămân vizibil pe pagină în loc să defileze odată cu pagina, Drupal 6 simplifică gestionarea locaţiei.
  Creare de Teme fără Cod de Programare. Construirea unui aspect nou, personalizat pentru o locaţie web bazată pe Drupal 6, nu cere nici un cod PHP. În schimb, adaugă fişierele tale CSS şi imagini, zi Drupalului unde să le găsească şi totul e gata. Teme personalizate mai complexe pot acum să profite de avantajul şabloanelor uşor-de-editat care rescriu codul HTML implicit al Drupalului.
  Notificarea Actualizărilor. Drupal poate notifica automat administratorilor locaţiei web actualizarea software şi corectări ale bug-urilor. Îngrijoraţi din cauza securităţii\’ Fă locaţia web să te notifice automat când sunt lansate reparări de securitate pentru modulele sale care le-ai adăugat.
  Îmbunătăţiri dramatice ale Performaţei. La toate aceste noi funcţionalităţi li se mai adaugă un bonus - o mai mare performanţă. În completarea cachingului de mare-performanţă pentru utilizatorii anonimi, Drupal 6 oferă o gazdă de optimizări "sub capotă" care accelerează locaţiile web cu număr mare de utilizatori autentificaţi. Pentru administratorii cu locaţii web de mare trafic, noua versiune simplifică integrarea cu soluţii terţe de caching si balansare a încărcării.
  În completare la capabilităţile funcţionale noi şi majore şi la îmbunătăţirile de performaţă, sute de îmbunătăţiri mai mici au inovat integrarea finală şi terminarea acestei versiuni în acelaşi timp cu oferirea unei fundaţii de o şi mai mare încredere pentru dezvoltatorii care construiesc propriile extensii Drupal. O listă detaliată de inovaţii este disponibilă la http://drupal.org/drupal-6.0.
  Dezvoltarea Drupal 6 a fost o colaborare între sute de dezvoltatori individuali de cod sursă deschis din jurul lumii. Peste 700 de persoane au contribuit cu cod şi corectări ale bug-urilor pe perioada acestui ciclu de dezvoltare, şi mai mult de 100 de terţe module sunt deja disponibile pentru Drupal 6. Vor mai fi lansate altele cu sutele, dezvoltatorii actualizând modulele existente pentru a beneficia de noile capabilităţi ale Drupal 6.
  Dries Buytaert a fondat proiectul Drupal în 2001 ca o platformă experimentală pentru tehnologiile sociale înfloritoare pe web ca şi student la Universitatea Antwerp în Belgia. De atunci, Drupal a evoluat într-o platformă bogată şi flexibilă pentru construirea de locaţii web bazate pe conţinut pentru comunităţi. Proiectul este o veritabilă poveste de succes a codului deschis, în care mii de dezvoltatori voluntari, comerciali şi nonprofit au cooperat pentru a construi şi întreţine platforma de bază şi sute de extra-module au fost dezvoltate pentru a adăuga funcţionalităţi începând de la soluţii comerţ-e (comerţ electronic) până la gestionare media avansată şi unelte de reţele sociale. Astăzi, Drupal susţine sute de mii de locaţii web pentru companii mari si mici incluzând Warner Brothers Records, revista Fast Company, The New York Observer, The Onion, Amnesty International, SonyBMG, Forbes, Universitatea Harvard, şi multe altele.
  Citat Despre Drupal6
  Drupal 6 ne-a furnizat platforma perfectă pentru a relansa locaţia web a comunităţii noastre. Cu Drupal, suntem capabili să oferim o experienţă a utilizatorului mult mai bogată. Suntem încântaţi de îmbunătăţirile de performanţă, şi intenţionăm să oferim conţinut în mai multe limbi. Aceste direcţii noi pur şi simplu nu ar fi fost posibile fără să folosim Drupal.
  Trevor Twining, associat al unei locaţii web canadiene.

  Sursa
Unelte personale
Trusa de unelte