Coppermine

De la EuroDomenii - Domenii .Eu .Ro Registrator Acreditat

Salt la: navigare, căutare

Cuprins

Coppermine - free image / galerie foto soluţie software

Coppermine Photo Gallery este o soluţie perfectă pentru crearea de imagine / galerii foto, dacă vă crea o galerie de a partaja imaginile cu prietenii şi familia, crearea unui portofoliu de fotografie pentru dvs. de afaceri, sau pentru a crea o comunitate de fotografie enthusiasts.Coppermine Galerie foto www.coppermine-foto . netă a început ca brainchild de Grigore Demar, deşi actuala incarnations rezultatele o colaborare de 38 dezvoltatorii situată în jurul lumii. Aceste dezvoltatorii de a dona lor timp de lucru de pe una dintre cele mai bogate facilitate Galerie foto programele disponibile în prezent pe Internet licenţiate sub GNU General Public License.

Direct de la "cutie" Coppermine vă permite să publicaţi în categorized galerii de fotografii, comentarii, la şi rata de fotografii, merge dvs. galerie foto cu o varietate de sisteme de Web buletinul de bord, precum şi a permite vizitatorilor dvs. pentru a trimite fotografiile selectate pentru alţii ca eCards. După cum puteţi vedea, Coppermine vă oferă o imagine puternică foto pentru nu mai mult decât costul de instalare.

Libera .. Dar îmi va Server Run It?

Coppermine are foarte cerinţele minime de server. Cea mai recentă versiune Coppermine (versiunea 1.4.16) a testat pe OK în Apache (1.3.24 şi mai mare faţă) sau IIS server MySQL care a (faţă de 3.23.23), PHP (vs 4.1.0), şi HG Biblioteca sau ImageMagick instalat.

Deşi cele mai multe servere au aceste caracteristici, este posibil să aveţi nevoie să verificaţi-vă cu administratorul de gazduire special despre Biblioteca GD sau ImageMagick. Aceste biblioteci sunt utilizate pentru a crea imaginea de miniaturi care sunt afisate pe categorii de pagini în cadrul foto.

Nu vă faceţi griji despre dvs. foto vizitatori; acestea pot vizita dvs. foto utilizând oricare dintre principalele flux de browsere, inclusiv Internet Explorer, Firefox, Opera sau.

Pot meu Instalare Server Coppermine pentru mine?

Mulţi furnizori de gazduire web usecontrol panoul de software pentru a permite manipularea din funcţiile de serverul dvs. de Web. Multe dintre ele, cum ar fi cPanel si Plesk, se poate instala automat o lista de programe presetate pentru tine. Pentru ca de Coppermine de popularitate şi de stare, veţi avea o bună şansă de a găsi site-ul acesta în aplicare această listă.

În Panoul de control Plesk:

1. Găsiţi lista de aplicatii instalabil prin selectarea Pagina de Start, apoi pe pictograma Aplicatii Web.
2. Selectaţi pictograma Adăugare nouă cerere.
3. Derulaţi lista de aplicaţii şi faceţi clic pe Coppermine.
4. Panoul de control va permite să ştiu dacă tu ai de toate facilităţile necesare pentru software. Dacă lipseşte ceva, sau au o versiune mai veche a software-ului, atunci va fi notificat. Altfel, faceţi clic pe butonul Instalare.
5. Acceptaţi Acordul de licenţă, apoi faceţi clic pe Next.
6. Sub Preferinţe rubrica de instalare, specifica directorul de instalare. Aceasta este implicit fie setat la "coppermine".
7. Sub titlul Setări Bază de date, specificaţi un nume pentru baza de date. Plesk dvs. de instalare se va oferi o implicit. Este posibil să doriţi să schimbaţi în ceva mai uşor de identificat.
8. Specificaţi numele de inregistrare pentru acea baza de date. Plesk va oferi, de asemenea, o valoare prestabilită pentru acest domeniu. Tu probabil nu va place acest implicit, în schimbare, aşa că am sugera să-l ceva de care vă puteţi aminti, sau cel puţin să sentiment de 3 luni de la acum.
9. Tastaţi parola dvs. de acces corespunzătoare a acestuia în domeniu. Notaţi în cazul în care doriţi, sau administrator de server-ul dvs. are nevoie de acces direct la baza de date din afara Coppermine interfaţă.
10. Tastaţi parola dvs. de acces în domeniul Confirmaţi parola.
11. Beneath Administratorului de Preferinţe rubrica specifica Administrator's Login nume. Acesta este numele pe care îl va utiliza atunci când vă autentificaţi în panoul de administrare Coppermine sine.
12. Specificaţi Parolă, apoi tastaţi aceleaşi informaţii în domeniul Confirmaţi parola. Parola poate fi schimbată mai târziu, în Coppermine Administratie Panoul de control.
13. Specificaţi adresa de e-mail utilizată pentru Coppermine în Administrator Administrator's Email domeniu.
14.'s Gallery Sub Preferinţe rubrica, specificaţi un nume pentru Galerie foto în câmpul Nume. Aceasta va apărea în partea de sus a paginii de fiecare Coppermine de pe site-ul Web.
15. Introduceţi o scurtă descriere pentru dvs. în Galerie foto Descriere domeniu. Aveţi posibilitatea de a specifica în sensul în Galeria de Artă, sau poate chiar un cuvânt cheie bogat descriere a tipului de fotografii care un vizitator va găsi aici.
16. În alte preferinţe secţiune veţi găsi o listă de teme de faptul că puteţi alege. Vă sugerăm doar folosind tema clasica de acum. Puteţi schimba asta mai târziu de la Administratia Panoul de control.
17. Selectaţi Limba de interfaţă de a utiliza, pentru întreaga Coppermine instalare. Aceasta are valoarea implicită English.
18. Faceţi clic pe butonul Instalare.

Când instalarea este finalizat, va fi dat de confirmare de pe panoul de control ecran. Procesul va fi similar cu alte aplicaţii pe panoul de control, cum ar fi cPanel. Trebuie doar să vă asiguraţi că urmaţi solicită pe ecranul dvs., şi asiguraţi-vă că sunteţi de luare note ca v-ati afla. Există câteva lucruri mai frustrant decât o nouă cerere a instala, şi a uita parola pentru a accesa-o pe prima noapte.


Pot instala manual Coppermine?

Dacă server-ul dvs. nu are un Coppermine enumerate în selecţia sa instalabil de Aplicatii Web, sau, dacă server-ul dvs. nu are un panou de control la toate, că puteţi să vă instalaţi Coppermine cu acces FTP. Dacă nu aveţi acces FTP la server-ul dvs., sau dacă nu sunteţi sigur dacă veţi face, contactaţi administratorul dumneavoastră şi le puteţi seta aceasta pentru tine.

1. Du-te la www.coppermine-gallery.net şi faceţi clic pe legătura Descărcare, situată în link-ul de bara din partea de sus a paginii.
2. După ce descărcaţi de pe pagina de Sourceforge.net, defilaţi în jos până când veţi vedea rubrica File BNR. Selectaţi cpg1.4.16.zip sau cpg1.4.16.tar.gz fişier. După cum puteţi vedea, există o mulţime de add-on-uri şi temele pe care le puteţi folosi pentru a descărca şi instala Coppermine. Odată ce aveţi dumneavoastră de bază de lucru de instalare, puteţi începe aplicarea acestor add-on-uri de la ragaz dumneavoastră.
3. După ce fişierul este descărcat, acesta extrage directorul de la propriile sale, fiind sigur că pentru a menţine structura de directoare sale interne.
4. Deschide-ti un client de FTP şi conectaţi-vă la server Web. Încărcaţi fişierele la server-ul dvs. folosind modul Auto. Acest lucru va vigoare toate imaginile pentru a fi încărcate ca fişiere binare, ca şi toate celelalte fişiere text sau ASCII. Toate fişierele dvs. PHP ar trebui să fie încărcat în ASCII.
5. Dvs., în timp ce un client de FTP, selectaţi "albume" director şi de a modifica permisiunile sale 777. În funcţie de software-ul dvs. de FTP, se poate face referire ca CHMOD setările. Dacă nu sunteţi siguri cum să faceţi acest lucru, verificaţi-vă de FTP, software-ului sistemului de ajutor sau vă webhost administrator.
6. Modificare permisiuni de fişiere din "includ", "albums / userpics", "albume / editare", "jurnalele", şi "dop" foldere de la 777.
7. Inchide client de FTP.
8. Du-te la serverul dvs. de Web pe panoul de control, sau să contactaţi administratorul dumneavoastră, şi a înfiinţat o bază de date pentru utilizare cu Coppermine. Va trebui să ştiţi baza de date de locaţie (de obicei localhost), baza de date numele, baza de date de administrator numele de login si parola de administrator. Trebuie să aveţi toate aceste informaţii pentru a continua.
9. Coppermine dvs. Deschideţi fişierul de instalare install.php prin browserul de Web de a merge la site-ul dvs. şi directorul unde aţi instalat programul. De exemplu: http://your_web_site.com/coppermine/install.php
10. Instalaţi Pe ecran, va trebui să desemneze date de conectare pentru contul de administrator. Tastaţi numele de utilizator, parola şi adresa de poştă electronică, în câmpurile corespunzătoare.
11. Luaţi-vă informaţiile de bază de date, şi pentru a completa informaţiile solicitate pentru instalarea dvs. de baze de date MySQL. În mod obişnuit, puteţi folosi "localhost" pentru dvs. MySQL nume de gazdă, deşi acest lucru poate fi diferit de serverul dvs. specifice. Dacă aveţi probleme la utilizarea acestui denumire, contactaţi-vă administratorul de server.
12. Furnizarea de date Nume, Nume de utilizator şi parola în câmpurile corespunzătoare.
13. MySQL Tabelul Prefix caseta identifică pur şi simplu prefixul aplică la toate tabelele care Coppermine în termen de dvs. va crea baza de date. Puteţi lăsa acest lucru cu setarea implicită.
14. Dacă doriţi să folosiţi pentru ImageMagick grafic de manipulare a software-ului dvs., specificaţi calea către el în ImageMagick Cale domeniu. Dacă lăsaţi aceste gol, atunci va Coppermine în mod automat utilizarea de server-ul HG Biblioteci, dacă este instalat.
15. Faceţi clic pe Let's Go! Butonul odată ce au verificat toate informaţiile pe care le au la dispoziţie pe această pagină.

Acum că instalarea este completă, sunteţi pregătit pentru a începe personalizarea noul dvs. galerie foto. Pentru a continua spre panoul de administrare în cazul în care vă puteţi conecta, faceţi clic pe butonul Continuare Sa.

Coppermine install

      • Odată ce instalarea este completă, creaţi o copie de siguranţă a vă include / config.inc.php dvs. de fişiere folosind un client de FTP.

Ce se întâmplă dacă am Probleme?

Coppermine install complete În general, există puţine probleme cu instalarea lui Coppermine, dar dacă vă faceţi probleme de experienta, aveţi opţiunile disponibile pentru dumneavoastra. Aici sunt unele dintre cele mai comune probleme care apar cu orice software de instalaţii de pe un server de web hosting. Dacă aceste sugestii nu ajuta, poti primi asistenţă din Coppermine's persoană care dezvoltă la: http://coppermine-gallery.net/demo/cpg14x/docs/faq.htm

Ai corect software-ul încărcat?

Verificaţi-vă cu administratorul de web gazdă care solicită despre orice alte instalaţii de Coppermine rulează pe serverele lor. Asiguraţi-vă că le lasă să ştiţi ce versiuni de HG Biblioteci, ImageMagik, PHP si MySQL care Coppermine cere. Dacă server-ul dvs. nu are aceste programe, acestea pot fi în măsură să actualizaţi-le pentru tine. În cazul în care acestea nu pot, atunci puteţi găsi o varietate de alte disponibile de web care gazdele ar trebui să aibă posibilitatea de a găzdui Coppermine site-uri la site-www.web-hosting-reviews.com doar să vă asiguraţi că aţi citit despre fiecare gazdă cu atenţie înainte de a face dvs. de decizii.

Permisiunile fişierului dvs. sunt corecte?

În timpul procedurii de instalare, trebuie să aibă Coppermine "a scrie" acces la o varietate de directoare si fisiere Dacă aceste fişiere nu sunt setat cu permisiunile CHMOD apoi de 777 de instalare nu va fi capabil să completeze. Puteţi verifica şi de multe ori schimba, permisiunile fişierelor să vă folosind software-ul FTP. Pentru ca unele software-ul să nu reflecte cu exactitate adevărat permisiuni de fişiere pe server-ul dvs., este posibil să doriţi să schimbaţi "albume", "albume / editare", "albums / userpics", "includ", "jurnalele", şi "dop" la 777 de foldere doar pentru a se asigura setările sunt corecte.

Ai corect fişierele de FTP, pentru fiecare tip de fişier?

Când încărcaţi fişierele dumneavoastră în masă pentru un server, puteţi foarte uşor să încărcaţi anumite fişiere text în modul binar. Pentru a asigura acest lucru nu se întâmplă, re-încărcaţi toate fişierele PHP utilizând modul de transfer de fişiere ASCII dvs. în termen de un client de FTP.

Ai o informare corectă, înfiinţat de baze de date pentru dvs.?

Dacă dumneavoastră de instalare este de a vă erori de referinta la baza de date, cel mai probabil veţi nu au informaţii corecte pentru accesul la ea. Puteţi fie să verifice această informaţie prin contactarea dvs. web gazdă, administratori, sau puteţi să reconfiguraţi bazele de date utilizând panoul de control. Asiguraţi-vă pentru a scrie informaţiile în jos, astfel încât să nu facă erori atunci când furnizăm această informaţie pentru a Coppermine.

Ok .. Sa instalat .. Cum fac să funcţioneze?

Cu instalarea completă, trebuie să configuraţi software-ul pentru a se potrivi în cadrul site-ului dvs. de Web existente, şi să se asigure că site-ul dvs. vizitatorii au acces. Aceasta este, de asemenea, un moment bun să vă familiarizaţi cu noile caracteristici ale produsului software de tip de program. Dacă aţi făcut clic pe butonul Continuare pentru a permite în momentul în care aţi finalizat instalarea, sunt acum privirea de la implicit Coppermine interfaţă.

Când utilizaţi Coppermine aveţi opţiunea de a controla modul în care multe dintre caracteristicile funcţiei sale, ca şi cum arata. Aveţi posibilitatea să porniţi de configurare, făcând clic pe butonul de configurare. Citeste prin această listă. După cum puteţi vedea, ai următoarele opţiuni disponibile:

Setări generale: controale numele, descrierea, mesajele de poştă electronică de contact, adrese si alte aspecte ale globală foto.

Coppermine admin general

Limba si Charset: vă permite de a alege între 46 limbi diferite şi de o duzina de seturi de caractere.

Teme Setări: vă permite să alegeţi între cele 9 teme de pre-instalat, meniul de opţiuni şi de control, disponibilitate de ajutor, precum şi link-ul de antete şi personalizate pentru a Picior; toate, care este, permiţându-vă să personalizaţi aspectul intregului site-ul dumneavoastră. Există peste 50 de teme suplimentare care se pot descărca de la

Vezi Lista albumelor: vă permite să controlaţi dimensiunea dvs. de miniaturi, numărul total de albume şi nivelurile categorie pentru a afişa, şi modul în care aceste albume sunt afişate.

Vizualizare miniatură: vă permite să configuraţi numărul total de imagini afisate pe o singură pagină, şi de prezenţa a fişierului legende şi comentarii de utilizator miniaturi cele de mai jos.

Vezi imagine: vă permite să controlaţi aspectul dvs. individuale de imagini, inclusiv mărime, şi prezenţa din film strip miniaturi, care va apărea în mod implicit atunci când sub o imagine încărcată pe tot ecranul.

Setări pentru comentarii: controlează conţinutul de utilizator comentarii. Dacă nu doriţi ca cineva să adăugarea vulgar limba dvs. de fotografie, comentarii, bloc-le, în timp ce controlează cât de mult oricine se poate spune despre o anumită imagine.

Fişiere şi Thumbnail Settings: Din acest ecran vă puteţi controla dimensiuni, de calitate, şi de orice mărime de fişier de fotografii care sunt încărcate la dvs. foto. Aceste setări vă permite să vă deschide galerie foto cu imagini de către alte persoane, fără să le permită să complet bog jos server-ul dvs. cu prea mare de imagini. Setări secţiune vă permite să controlaţi ce tipuri si lungimi de filme pe care le vor permite să fie afişate. Aceasta include şi modul în care imaginea de filme vor fi stocate, modul în care acestea pot începe joaca pentru utilizatori, şi pentru ce tipuri de metode trebuie utilizate pentru redimensionarea acestora pentru a se potrivi cel mai bine cu ecranul aspect.

User Settings: Practic aceasta este zona de unde puteţi obţine de control care să folosiţi dvs. de bord, şi pentru ce tipuri de acces pe care le poate avea. Poti acorda toată lumea cu drepturi de administrator, sau nu una, alta decât tine. Puteţi avea utilizatori care pot fi interzisă temporar, sau nu permite utilizatorilor să încărcaţi imagini de la toate. Puterea este a ta.

Domenii personalizate pentru Profiluri utilizator: Dacă doriţi să setaţi domenii specifice, pentru utilizatorii dumneavoastră profiluri de a completa, cum ar fi site-ul lor de Web, sau pe deplin numele de afaceri, atunci aveţi posibilitatea să adăugaţi aceste aici. Ai doar 6 domenii de utilizare, deci alege cu înţelepciune.

Custom Domenii de imagine Descriere: Ca şi cu Custom Domenii pentru Profiluri utilizator, puteţi să vă setaţi propriul domenii pentru descrieri de imagini. Acestea pot include locaţii în cazul în care fotografiile au fost luate, echipamente specifice folosite pentru a lua fotografii, sau orice altceva care ar putea fi importante pentru dvs. galerie foto. Trebuie doar 4 campuri de a folosi aici.

Cookie-urile Settings: Coppermine foloseste cookies pentru a urmări de care a înregistrat, şi păstraţi de oameni autentificat prin mai multe vizite pe site-ul dumneavoastră. Puteţi găsi setări pentru a configura aceste cookie-uri, aici, deşi rareori nevoie de schimbat.

Setările de email: Coppermine posibilitatea de a trimite e-mail sau la spre a vă foto de administrator, precum şi utilizatorii dvs.. Dacă aveţi nevoie pentru a utiliza un server de e-mail care nu este situată pe web gazdă, puteţi să specificaţi că serverul pentru informaţii aici. În cele mai face includerea Web găzduieşte un server de e-mail SMTP, atunci nu ar trebui să se adapteze la oricare dintre aceste setări.

Conectarea şi Statistică: O caracteristică care cele mai multe alte galerie foto online gratuit programele software nu au este de a elabora şi jurnalele de detaliate, care sunt păstrate de către Coppermine. Dacă doriţi să utilizaţi fişierele de log, să le transformaţi pe, apoi ţine de control înapoi. Puteţi afla multe despre modul de persoane utilizează de către dvs. foto urmări informaţiile pe care le primesc de la ei.

Setările de întreţinere: Deşi foarte rar folosite, puteţi Coppermine vigoare într-un modul de depanare care vă va oferi informaţii detaliate cu privire la orice erori care sunt generate de dvs. foto.

În plus faţă de toate setările de admin, care controlează majoritatea software-ul dvs. caracteristici, aveţi posibilitatea de a controla şi categoriile de albume utilizate. Puteţi să vă grup de utilizatori, astfel încât fiecare individ are acces numai la fotografii sau imagini pe care doriţi. Puteţi, de la persoane fizice, Ban, folosindu-vă de la toate site-ului. Puteţi să sortaţi fotografii, comentarii utilizator de revizuire, şi adăugaţi fişiere în loturi mari. Există într-adevăr nu este de mult că nu se poate face cu Coppermine. Acum, că aţi instalat software-ul, şi a făcut configuraţie de bază, cel mai bun mod de a obţine cu adevărat să ştiţi ce aţi este joace cu el. Citiţi documentaţia inclusă pentru a vă ajuta.

Coppermine Photo Gallery păstrează o echipa de dezvoltare mare forum de suport cu un dezvoltator de prezenţa foarte activă. Dacă vreodată aveţi întrebări, probleme, sau probleme cu software-ul, dezvoltatorii Coppermine par să medie de aproximativ 2 ore, pentru a răspunde la cererile de sprijin pe forumul lor. Să acest assuage dvs. griji despre lucrul cu GNU / GPL produse de plastic. Deşi v-aţi hotărât să mergeţi cu software-ul liber, nu vi se va fi lăsat pe cont propriu.

Coppermine theme

Cum se Coppermine Compara sale?

Există o mulţime de alte GNU / GPL galerie foto programe software disponibile pe care le-aţi fi putut utiliza, dar Coppermine este cu siguranta una dintre cele mai bune. Să sperăm că acest tabel, care prezintă unele dintre caracteristicile de Coppermine de specialitate, va va ajuta sa facem un pic de comparaţie rapid la cumpărături.

Coppermine comparison

În cazul în care puteţi vedea în acţiune Coppermine?

Dacă doriţi să verificaţi Coppermine unele instalaţii înainte să investească timp şi vă spaţiu de găzduire, poate doriţi să aruncăm o privire la aceste site-uri. Unele dintre ele sunt personale; unele profesionale.

Ai orice altceva pentru a sugera?În general Coppermine este una dintre cele mai bune opţiuni pentru setarea unei imagini foto pentru site-ul tau. Deşi este de configurare mai intens decât alte opţiuni, pentru a face sa curba de învăţare cu un plethora de caracteristici care nu pot fi doar bataie cu alte GNU / GPL programele software care sunt disponibile în prezent. Dacă doriţi pur şi simplu un mod rapid de a afişa o jumătate de duzină de off-ai luat de fotografii de pe ultima vacanta, Coppermine este, probabil, peste-au pierdut viaţa. Dar, dacă doresc să creeze o adevarata comunitate de prieteni şi de familie, sau chiar de potenţialul de afaceri clienti, Coppermine vă va permite să încep cu de toate caracteristicile de care veţi avea nevoie, şi să păstreze în creştere ca dezvoltatorii să continue să adăugaţi caracteristici la produsul .Sursa

Unelte personale
Trusa de unelte