Blogs

De la EuroDomenii - Domenii .Eu .Ro Registrator Acreditat

Salt la: navigare, căutare

Blogurile

Un blog (prescurtat de la expresia engleză web log, jurnal pe Internet) este o publicaţie web ce conţine articole periodice sau şi cu actualizare neîntreruptă, ce au de obicei caracter personal. Ca regulă actualizarea blogurilor constă nu în modificarea textelor de până acuma, ci în adăugiri de texte noi, asemenea unui jurnal, toate contribuţiile fiind afişate în ordine cronologică inversă. Acest gen de publicaţii web sunt în principiu accesibile publicului larg.
Dacă la început blogurile erau actualizate manual, cu timpul au apărut unelte (programe şi metode) care să automatizeze acest proces. Utilizarea unui astfel de software bazat pe browser este acum un aspect obişnuit al blogging-ului.
Există mai multe platforme pentru bloguri, dintre care amintim: Wordpress (cea mai cunoscută şi folosită platformă de blogging), Blogger etc.
Scopul blogurilor variază foarte mult, de la jurnale personale şi până la arme publicitare ale campaniilor politice, ale programelor media sau ale diferitelor companii comerciale. De asemenea, ele variază şi în funcţie de autor - de la unul singur la o comunitate întreagă. Blogurile pot constitui şi o sursă importantă de venituri pentru cei care le administrează.
Multe bloguri permit vizitatorilor să lase în urmă (să posteze) comentarii, care sunt şi ele publice, creându-se astfel o comunitate de cititori centrată în jurul blogului; alte bloguri nu sunt interactive.
Totalitatea blogurilor şi a autorilor de bloguri a fost denumită blogosferă. (vezi blogosfera românească, blogosfera moldovenească). Pe lângă asta, blogurile constituie una din numeroasele faţete ale fenomenului numit Web 2.0.

SursaCategorii de bloguri

Business Bloguri scrise de oameni de afaceri sau aspiranti la un astfel de statut. Idei, analize, studii, informatii de culise

Media Bloguri cu si despre media scrise de cei care activeaza in domeniu. Fotografii ce merita remarcate de ochiul dumneavoastra.

Personal Bloguri personale si de divertisment. Idei, pareri, perceptii, scrise de oameni obisnuiti, ca si noi.

Politic Politica pe intelesul tuturor sau cel putin asa avem pretentia. Oameni politici mai mult sau mai putin cunoscuti si parerile lor.

Divertisment Este bine sa radem foarte des sau macar sa zambim. Blogurile prezentate aici, ne-au amuzat cu siguranta.
Sursa

Unelte personale
Trusa de unelte