B2evolution

De la EuroDomenii - Domenii .Eu .Ro Registrator Acreditat

Revizia pentru 26 februarie 2009 15:16; WikiAdmin (Discuție | contribuții)
(dif) ←Versiunea anterioară | afișează versiunea curentă (dif) | Versiunea următoare → (dif)
Salt la: navigare, căutare

Cuprins

Softul de Blogging B2evolution

Valabil pentru descărcat pe B2evolution.
B2evolution este un alt soft (program) avansat pentru creare de blog-uri, care are un validator XHTML integrat. Suporta subcategorii recursive, postare în mai multe locaţii deodată şi are un sistem foarte bun de schimbare a înfăţişării blogului (skinning system).
Acest sistem îţi permite să creezi diferite bloguri organizate pe categorii şi să le dai o înfăţişare diferită fiecăruia.
Sistemul "skinning" combinat cu utilitarul de administrare şi management multi-utilizator, face din acest software o unealtă foarte bună pentru blog-erii care vor să promoveze produse (scopuri comerciale).
Sursa


Wordpress versus B2evolution

Platforma wordpress este la ora actuala cea mai populara si cea mai utilizata pentru publicarea blogurilor si, surprinzator, exista si unele situri care sunt publicate pe platforma aceasta. Wordpress-ul este, nimic de zis, un instrument usor de utilizat pentru orice blogger, dar nu e singurul.

Motivul pentru care Wordpress e atat de utilizat consta in multitudinea de situri care gazduiesc gratuit bloguri, pe primul loc aflandu-se wordpress.com, apoi blogger, blogspot si altele, si care folosesc exclusiv acest script. Siturile de free hosting nu se lasa nici ele mai prejos, avand posibilitatea instalarii acestui script din cpanel. Este evident ca pentru cineva care nu stie sa umble in ftp, instalarea unui script predefinit ii este mult mai la indemana.

Cand am decis sa optez pentru un host si domeniu platite, am descoperit ca Wordpress-ul nu este singura platforma de blogging, dimpotriva exista o platforma net superioara si anume B2evolution. Mi s-a replicat ca Wordpress este platforma cea mai optimizata din punct de vedere SEO. De altfel SEO si web 2.0 sunt obsesiile de ultim moment si se afla in preocuparile tuturor. Ma intreb cum de o fi rezistat atatia ani de zile internetul fara conceptele web 2.0 sau SEO. Sunt convins ca developerii nu ar crea un script care sa nu permita o optimizare SEO, de altfel din screenshoturile urmatoare veti vedea ca scriptul este unul destul de complex si contine mai multe preseturi SEO ce pot fi utilizate dar si posibilitatea evidenta de a impune setari personalizate.

Ceea ce deosebeste B2evolution de Wordpress este faptul ca B2evolution este un multiblog. Eu l-as recomanda tuturor bloggerilor care vorbesc despre subiecte multiple, in special celor care isi publica si lucrarile artistice, fotografii, desene, design, pentru ca in felul acesta si-ar separa continutul intr-un mod mult mai eficient. Ce inseamna multiblog? Inseamna ca spre deosebire de Wordpress, in loc sa adaugi pagini, in B2evolution se pot adauga bloguri intregi, practic fiecare pagina in plus e un blog ce poate fi customizat separat, poate avea skinul si setarile proprii. Un alt avantaj major fata de Wordpress il consta interfata.

Imi pare sincer rau pentru Wordpress dar B2evolution are o interfata mult mai buna, o sumedenie de optiuni, posibilitatea integrarii extrem de facile a gadgeturilor oriunde in pagina ( astfel widgeturile pot fi usor integrate in footer, header sau sidebar iar optiunea free html da posibilitatea integrarii aproape oricarui tip de widget ). Pe langa multitudinea de optiuni, pluginul TinyMCE confera posibilitati extraordinare de editare a articolelor - editare HTML tip pop-up, editare/inserare imagini foarte facila, inserarea de aliniat fara sa cunosti HTML, aliniat pe care n-am reusit cu nici un chip sa il pun in wordpress, plus alte optiuni de editare text. Pe langa toate acestea, noua si mult trambitata interfata Wordpress 2.7 e chiar banala.Sursa

Adăugarea de FeedFlare să b2evolution cu multiple Blog-uri

b2evolution blog-ul este un mare instrument care include toate caracteristicile instrumentelor tradiţionale de blog, şi de a adăuga chestii misto ca fisier & fotografie de management, avansat jupuire, de mai multe blog-uri de sprijin, detaliate, permisiunile de utilizator şi o terţă parte plug-in-uri!

FeedFlare este o cale de a abonaţi pentru a da tine b2evolution uşor de blog moduri de a e-mail, tag-ul, parts, şi să acţioneze pe de conţinut vă publică. FeedFlare locuri de un simplu subsol în partea de jos a fiecărui element de conţinut, vă ajută să distribuiţi, să informeze şi a crea o comunitate în jurul dvs. de conţinut.

Deci, intrebarea este, cum ajung la FeedFlares apărea în b2evo dvs. de posturi? La acest scris, nu FeedFlare plug-in-ul este disponibil pentru b2evo. Deci, am documentul aici metoda pe care am utilizat pentru un hack b2evo piele pentru a afişa FeedFlares. În meu de instalare, am avea mai multe blog-uri care rulează pe un b2evo instala. FeedFlare cod este specific pentru fiecare de alimentare (adică fiecare blog), asa ca am nevoie de o soluţie personalizată care să schimbaţi codul de FeedFlare în funcţie de ceea ce blog-ul a fost de a fi vizitate.

Reţineţi că aceste instrucţiuni b2evo aplică de la versiunea 2.3. Dvs. poate varia în funcţie de parcurs cu alte versiuni de b2evo.

La sfârşitul acestei robi, ar trebui să aveţi FeedFlare link-uri din partea de jos a dvs. de posturi de cititori, atunci când vă uitaţi la post complet vedere (cel care arată de comentarii şi de Urmăritori.) Ea nu se modifica de blog "multi-post" vedere. Ai putea prelungi acest hack de a face asta cu uşurinţă.

Iată paşii:

  1. Scrierea dvs. de alimentare
  2. Sub fila în Optimizaţi FeedBurner (sub My Feeds, selectaţi-vă de alimentare), permite FeedFlares doriti (de exemplu, Digg, del.ico.us, etc
  3. Găsiţi-vă fişierele de piele. Pentru acest exemplu, eu sunt de tocat evocamp piele.
  4. Asiguraţi-vă o copie a pielii directorul curent. Suna-l ceva care are sens pentru tine. Hai să-l foo-piele.
  5. Du-te în directorul de foo-piele. Faceţi o copie a single.main.php fişier. Suna-l single.main.php.orig. Aceasta va fi o copie de siguranţă pentru tine, doar în cazul în. :) Citeşte acest fişier. Veţi vedea că aceasta este codul de php care construieste singur post de pagină.
  6. Găsiţi codul de faptul că introduce, de post de conţinut. În fişierul mea, acest lucru este în mod clar etichetate cu - POSTA CONŢINUTUL incluse aici --
  7. Găsiţi sfârşitul că bloc de cod. În fişierul mea, acest lucru este în mod clar etichetate. Uita-te pentru a "?>" Indică faptul că la sfârşitul anului de bloc de cod php. Vrem sunt FeedFlares să apară imediat după post
  8. Inseraţi următorul cod (de mai jos), după ce la sfârşitul celei de a posta conţinut de cod.
  9. Editaţi codul de mai jos, pentru a se potrivi şi alimentările dvs. de ID-uri de blog-ul.
  10. Aşteptaţi FeedBurner resincronizaţi cu dvs. pentru a hranei pentru animale. Acest lucru poate dura ceva timp, dar va merge mai repede dacă ai minge de ping-le.

Sper că acest lucru vă va ajuta. Feedback este binevenit.


<? php
/ / Cod pentru a adăuga FeedFlares la sfârşitul celui de-al post
/ / De lucrări pentru mai multe feed-uri (care este ceea ce a comuta este de caz)

/ / Gaseste pe ID-ul de blog
items_blog $ = $ element-> get_Blog ();
items_blog_ID $ = $ items_blog-> ID;

/ / Ai grija de blog-uri fără a flares
$ do_flare = 1;

switch ($ items_blog_ID):

/ / Blog ID = 4
caz 4:
fb_src $ = "http://feeds.feedburner.com/ ~ s / MasonWorldTestBlog";
break;

/ / Blog ID = 5
caz 5:
fb_src $ = "http://feeds.feedburner.com/ ~ s / FightinTexasAggieGoodBullBlog";
break;

/ / Blog ID = 7
caz 7:
fb_src $ = "http://feeds.feedburner.com/ ~ s / Masonworld";
break;

/ / Blog ID = 8
caz 8:
fb_src $ = "http://feeds.feedburner.com/ ~ s / CochlearWorld";
break;

/ / Blog ID = 9
caz 9:
fb_src $ = "http://feeds.feedburner.com/ ~ s / eBookMoneyOnline";
break;

/ / Vai, blogul nostru nu este configurat pentru flares
implicit:
$ do_flare = 0;

endswitch;

dacă ($ do_flare) (
echo '<script src="'.$fb_src.'?i='.$Item-> get_permanent_url ().'" type = "text / javascript" charset = "utf-8"> </ script>';
);

/ / END pentru a adăuga codul de FeedFlares la sfârşitul celui de-al post
 ?>

b2evolution blog

Unelte personale
Trusa de unelte