Content Management

De la EuroDomenii - Domenii .Eu .Ro Registrator Acreditat

Salt la: navigare, căutare

Content Management System

  • Un instrument performant, deosebit de eficient, care va va permite administrarea extrem de facila a site-ului web. Va scuteste de cheltuieli ulterioare pentru modificari ale continutului informational al site-ului, directionate catre KennoMedia sau alti terti. Dintr-o sectiune de administrare www.nume.ro/admin (accesibila doar de catre dvs. prin introducerea numelui utilizatorului si a parolei), veti putea adauga/modifica/administra continutul site-ului: text, fotografii, produse, categorii de produse, preturi etc. Nu necesita cunostinte de programare web si veti beneficia de suport gratuit din partea KennoMedia cu privire la folosirea acestei facilitati.Sursa

1. Consiliere avizata
Este primul pas care trebuie facut dupa constientizarea si acceptarea ideii de schimbare a sistemului. Aceasta consiliere trebuie sa fie avizata, se apeleaza doar la firme de consultanta sau specialisti. Solutia sugerata de acestia trebuie sa acopere functiile necesare pentru asigurarea arhivarii electronice, indexarii, a optiunilor de cautare, securitatii, administrarii si integrarii. De asemenea, structura solutiei trebuie construita in jurul celor trei categorii importante de content:
\* business content - contentul nestructurat, independent de bazele de date, care conduce o afacere;
\* structured content - in aceasta categorie intra sistemul bazelor de date. Pe masura ce tot mai multe companii folosesc formatul XML, se asteapta ca sistemele de content management sa suporte acest format.
\* web Content - datele structurate si nestructurate sunt independente de un web site, dar pot fi publicate pe unul.
2. Planificarea operatiunilor ce vor face parte din procesul de implementare
Aceasta va fi coloana vertebrala a implementarii unei solutii de content management. Aici se vor stabili procesele ce urmeaza a face parte din implementare, mijloacele si unelte ce vor fi folosite.
Dezvoltarea unui plan de content management poate incepe imediat ce au fost definite conventiile privind standardele, precum: cerintele sistemului, tipul documentelor, arhitectura informatiilor din documente, tipul bazei de date, interfata prin care se va interactiona cu documentele.
3. Ordonarea
Presupune ordonarea potentialelor elemente ce vor face parte din content.
Obiectivele acestei ordonari sunt identificarea de nou content (textual, numeric, audio, grafic sau video) si stabilirea modului de generare al acestuia (generare interna sau externa).
4. Designul
Este momentul in care contentul este proiectat, i se asociaza sabloane si se dezvolta software-ul de transformare.
Se urmareste identificarea diferitelor tipuri de content, utilizatorii acestor elemente, dar si dezvoltarea modelelor de introducere a noilor date, si a software-ului.
De asemenea, este definita data de expirare a contentului, precum si actiunile la care va fi supus dupa expirarea termenului( ex: arhivare, stergere).
5. Prelucrarea datelor
Etapa propriu-zisa de producere, convertire, migrare si introducere a datelor. Practic, este creat continutul sistemului de content management, noua �biblioteca electronica� a organizatiei.
Primele masuri sunt cele de reformatare a datelor ce provin din surse externe, si stocarea lor intr-o baza de date intermediara. Alegerea datelor se face in functie de aplicabilitate, gradul de incredere, disponibilitate operationala si costuri. O atentie deosebita trebuie acordata aplicatiilor care vor converti informatiile externe in formatul corect.
O alta sursa importanta, sunt informatiile pe care compania o are deja intr-un format electronic intermediar. Si in acest caz un rol important il au aplicabilitatea, gradul de incredere, etc.
6. Publicarea datelor
Pe langa beneficiile de operabilitate, o companie care apeleaza la un sistem de content management va dori ca anumite informatii sa fie disponibile clientilor, dar mai ales viitorilor clienti. Iar cea mai confortabila cale de a publica informatiile in prezent este Internetul.
In acest caz, organizatia va trebui sa defineasca criterii fundamentale privind disponibilitatea informatiilor: pe plan local, national sau international; Daca se doreste extinderea nationala sau internationala, se va avea in vedere traducerea contentului in dialectele si limbile straine stabilite. Aceasta optiune obliga organizatia la verificarea atenta a continutului, si adaptarea acestuia in functie de tara( ex: valuta, taxe si impozite, etc.).
7. Strategii de autentificare si acces la continut
Odata cu publicarea continutului pe medii electronice( Internet), acesta va putea fi accesat din orice zona de pe glob. Nu de oricine, insa.
De exemplu, clientii sau vizitatorii paginii web a unei companii nu vor avea acces dupa autentificare decat la informatii generale. Angajatii, in functie de nivelul ierarhic, vor avea drepturi de consultare, editare, adaugare sau nici unul.
Un astfel de sistem presupune o structura� solida, cu o baza de date a angajatilor bine definita pe categorii. Diferenta se va face prin politica de generare a numelor de utilizatori si a parolelor.
8. Editarea si aprobarea continutului
Dupa terminarea operatiunilor de formare a bazei de date si a structurii, este recomandata o verificare amanuntita a corectitudinii datelor textuale, a claritatii, pentru a se analiza modul in care sunt percepute. Este important ca formatul digital sa fie suportat de anumite standarde.
Urmeaza apoi aprobarea, si deci, autorizarea continutului. Este ultima evaluare inainte de publicare. Daca proiectul este respins, autorul este anuntat in legatura cu schimbarile ce trebuie facute.
9. Personalizarea
In functie de dorintele si necesitatile companiei, sistemul de content management este adaptat. Aceste masuri implica si transformarea contentului dintr-un format intr-altul:
Din HTML in WML pentru transmisii de date wireless( ex: telefoane inteligente, PDA-uri) pe dispozitive cu display, memorie sau alimentare limitate.
Transformarea contentului in format XML pentru transmisii catre aplicatii externe.
Aceste operatiuni se pot realiza datorita tehnicilor de scripting si a tehnologiilor middleware.
10. Securizarea sistemului de content management
Odata cu dezvoltarea tehnologiilor, au aparut si noi amenintari. Multe companii si-au indreptat atentia catre tehnologiile electronice, atragand atentia adversarilor, care nu de putine ori apeleaza la strategii ilegale, pentru a afla informatii ce le-ar putea da un avantaj in lupta pentru suprematie. Din pacate acest fenomen este foarte greu de stopat.
Sarcina companiei, de a achizitiona o solutie de content management, care sa raspunda cu adevarat nevoilor sale, este grea, insa, piata este in plina dezvoltare, si odata cu aceasta si concurenta. Iar cei care activeaza pe aceasta piata vor fi nevoiti sa comercializeze pachete de calitate, bine securizate, pentru a supravietui .
Sursa

Unelte personale
Trusa de unelte